Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Η ομιλία του Ομπάμα

Από λόγια πάντως δεν έχουμε παράπονο και δεν το λέω τελείως ειρωνικά. Πολύς κόσμος άκουσε αυτά που ήθελε ν' ακούσει. Μπορεί οι, ως τώρα, επιλογές του και η πλήρης απουσία του απ' τη γενοκτονία της Γάζας να μας ξενερώσανε, αλλά σαν πρώτη του επίσημη ομιλία, ήταν ικανοποιητική. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό άλλωστε. Είπε ότι θα δει σχεδόν τα πάντα με άλλο μάτι. Κι αυτό είναι πραγματικά που χρειάζεται η ανθρωπότητα. Να δει την κατάσταση από άλλη οπτική γωνία. Το πρόβλημά μας είναι ότι, ναι μεν οι περισσότεροι βλέπουν ότι η πορεία μας δεν είναι καλή, αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι η λύση είναι η αλλαγή πορείας και όχι η διόρθωση αυτής που έχουμε πάρει. Μακάρι αυτός ο τύπος να μπορέσει να εμπνέυσει τον κόσμο, μακάρι να αλλάξει την ψυχολογία του και να μπορέσει ν' αλλάξει τον τρόπο που οι Αμερικανοί φέρονται σε όλους τους άλλους. Δύσκολο, αλλά τα πάντα είναι δύσκολα εδώ που κατρακυλήσαμε.
Βέβαια είναι και τυχερός. Όταν έρχεσαι να διοικήσεις μετά απ' τον Μπους, και σκατά να τα κάνεις όλα, πάλι θα είσαι 10 φορές πιο πετυχημένος απ' τον προκάτοχό σου.
Ένιγουέι, ας περιμένουμε να δούμε αν ο Ομπάμα θα μας βοηθήσει ν' αλλάξουμε τον κόσμο ή πρέπει να τα κάνουμε όλα μόνοι μας.

3 σχόλια:

  1. Έχω πραγματικά βαρεθεί, για να μην πω τίποτε πιο βαρύ, την αρνητικότητα και τη μιζέρια. Δεν είμαι φίλος του νέου προέδρου της Αμερικής αλλά με κουράζουν απερίγραπτα οι αρνητικοί άνθρωποι. Όσοι βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα (μόνο σε αυτό το blog υπάρχουν αρκετά άρθρα που απορρίπτουν και τα "χώνουν" σε έναν πολιτικό που δε βρίσκεται ούτε μια εβδομάδα στην εξουσία) Θα ήταν πιο επικοδομητικό να είχατε ενημερωθεί για τις πρώτες κινήσεις του Obama στο λευκό οίκο. Και δε μιλάω για το Γκουαντάναμο αλλά τη νομοθεσία περί διαπλοκής (http://www.whitehouse.gov/the_press_office/ExecutiveOrder-EthicsCommitments/). Διαβάστε προσεκτικά και πείτε μου αν έχετε υπ'όψην σας κάποιο αντίστοιχο παράδειγμα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.. Μία ευκαιρία είναι το λιγότερο που έχει κερδίσει μεχρι τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε είσαι λίγο υπερβολικός. κι εμένα μ᾽αρέσει να κοιτάζω το μέλλον με αισιοδοξία, αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάζω αυτά που γίνονται ή αυτά που δε γίνονται. Λες ότι τα χώνουμε σε έναν πολιτικό που δεν έχει ούτε μια βδομάδα στην εξουσία. Προσωπικά εγώ, τον έκραξα για δύο πράγματα. 1ον, γιατί καθόταν και έβλεπε τη φρίκη της Παλαιστίνης και δεν είπε κουβέντα και 2ον, γιατί αυτός που ήταν υπέρ της απομάκρυνσης απ᾽το Ιράκ, έβαλε υπουργό εξωτερικών κάποια που ήταν υπέρ της συνέχισης ενός πολέμου, όταν είχε ήδη αποδειχθεί ότι δεν υπήρχε καν λόγος να έχει ξεκινήσει.
    Σίγουρα είναι 1.000.000 φορές καλύτερος από Μπους ή Μακέιν, αλλά πιστεύουμε σ᾽αυτόν όταν κάνει αυτά που υποσχέθηκε κι όχι ότι του υπαγορεύουν τα λόμπι και οι εξαρτήσεις.
    Επίσης, θα ήθελα να μου εξηγήσεις αυτό το 'Έχω πραγματικά βαρεθεί, για να μην πω τίποτε πιο βαρύ, την αρνητικότητα και τη μιζέρια.' από ποιο ακριβώς σημείο της δημοσίευσης μου το βγάζεις; Την ξαναδιάβασα και προσπαθώ να καταλάβω ποιο σημείο βγάζει μιζέρια.
    Κατά τ᾽άλλα σ᾽ευχαριστώ που αφιέρωσες το χρόνο σου να διαβάσεις το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε taftar έχεις δίκιο στο ότι ήμουν υπερβολικός. Έπισης έχεις δίκιο στο ότι η "μιζέρια" δεν αναφέρεται στο δικό σου άρθρο. Το υπερβολικό σχόλιό μου ήρθε ώς αντίδραση στην επιμονή ορισμένων αρθρογράφων του διδικτύου να υιοθετούν πάντα μια αρνητική αντιμετώπιση και εκτίμηση των γεγονότων ενώ συχνά είναι πιο δημιουργικό να εστιάζουμε και να παραδειγματιζόμαστε από τα θετικά που συμβαίνου γύρω μας και που δεν είναι καθόλου λίγα ή αμελητέα.
    Στην περίπτωση του Ομπάμα δε διαφωνώ πως τα συγκεκριμένα θέματα που θίγεις θα μπορούσε να τα διαχειριστεί διαφορέτικά. Ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις αιτίες. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε συγκεκριμένες ενέργειες. Όσον αφορά τα θετικά επαναλαμβάνω ότι το σημαντικότερο για μένα είναι ο νόμος περι διαφάνειας που ακριβώς στοχεύει στη μείωση της επιρροής των λόμπυ και των εξαρτήσεων. Μπορείς να διαβάσεις σχετικά στη σελίδα του λευκού οίκου που τώρα έχει και blog! Παρεπιπτώντος έχει αποφασίσει κάθε Σάββατο πρωί να δημοσιεύει ένα 5λεπτο ενημερωτικό video σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στο Λευκό Οίκο!
    Κάτι που θυμήθηκα τώρα: ξέρεις ότι το πρώτο τηλεφώνημα του ως πρόεδρος το έκανε στον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης για να του υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει στην επίλυση του Παλαιστινιακού;
    Ας περιμένουμε πρώτα να αρχίσει τις αναμενόμενες "αμερικανιές" και τότε θα είμαι από τους πρώτους που θα "κράξουν"..

    Αυτά και μπράβο για το ενδιαφέρον blog..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!