Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΤΥ? ΠΑΡΤΑ!


Το ποσο των 35,3 εκατομυριων καταφερε με πολλη  δουλεια να μαζεψει η επιτροπη ορκομωσιας του Obama.Προκλητικο αν αναλογιστει κανεις την οικονομικη κατασταση της Αμερικης.Το παρτυ  2.000.000 ανθρωπων που παραβρεθηκαν για να χαιρετησουν τον νεο εθνοσωτηρα κανεις δεν θα μπορουσε να το χαλασει.Υπνωτισμενος ο κοσμος ακουγε τον ανθρωπο που το μονο που εχει αποδειξει ειναι οτι ξερει να μιλαει με τετοιον τροπο που να σαγηνευει τα πληθη γενωντας ελπιδα και προσδοκια για κατι καλυτερο.Αυτο φενεται καλυτερα στο γεγονος οτι ο Bush στην δικια του ορκωμοσια ειχε 400,000 κοσμο.Θα αναρωτηθει κανεις απο που προηλθαν αυτα τα λεφτα.Στην περιπτωση του Bush,που δεν τον πολυενιαζε η δημοσια εικονα του αφου ηταν κοινο μυστικο η αρπαγη της καρεκλας με αθεμιτα μεσα,τα λεφτα προηλθαν απο διαφορες εταιριες με προφανη τα κινητρα αυτης της  κατα τα αλλα αφιλοκερδους ενισχυσης.Το ποσο τοτε ηταν 42,3 εκατομυρια δολαρια.Τωρα με τον καινουργιο προεδρο τα πραγματα εχουν αλλαξει.Ο Obama απαγορευσε απο εταιριες να κανουν δωρεες και εβαλε ενα μπλαφον για τους ιδιωτες στα 50,000 δολαρια.Τα περισοτερα χρηματα που μαζεψε τελικα ηταν απο διευθηντικα στελεχη μεγαλων εταιριων της wall street,του δρομου που παραδοσιακα η αμερικανικη κυβερνηση εχει στρωσει με χρυσαφι,αναγαγοντας αυτους τους ανθρωπους σε συγχρονους Μηδες.
Με λιγα λογια, αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως.Ολοι μπορουν πολυ ευκολα να καταλαβουν οτι τιποτα δεν γινεται σε αυτον τον κοσμο χωρις ανταλαγμα.Με τον ενα η τον αλλο τροπο,η χορηγοι αυτου του παρτυ θα πρεπει να αποζημιωθουν,με το αζημιωτο. 

2 σχόλια:

  1. Έχω πραγματικά βαρεθεί, για να μην πω τίποτε πιο βαρύ, την αρνητικότητα και τη μιζέρια. Δεν είμαι φίλος του νέου προέδρου της Αμερικής αλλά με κουράζουν απερίγραπτα οι αρνητικοί άνθρωποι. Όσοι βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα (μόνο σε αυτό το blog υπάρχουν αρκετά άρθρα που απορρίπτουν και τα "χώνουν" σε έναν πολιτικό που δε βρίσκεται ούτε μια εβδομάδα στην εξουσία) Θα ήταν πιο επικοδομητικό να είχατε ενημερωθεί για τις πρώτες κινήσεις του Obama στο λευκό οίκο. Και δε μιλάω για το Γκουαντάναμο αλλά τη νομοθεσία περί διαπλοκής (http://www.whitehouse.gov/the_press_office/ExecutiveOrder-EthicsCommitments/). Διαβάστε προσεκτικά και πείτε μου αν έχετε υπ'όψην σας κάποιο αντίστοιχο παράδειγμα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.. Μία ευκαιρία είναι το λιγότερο που έχει κερδίσει μεχρι τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δικιο οταν λες οτι ειναι βιαστικα τα συμπερασματα.Η αρνητικοτητα αυτη ομως δεν αφορα τον Obama και το τι εχει κανει μεχρι τωρα η θα κανει.Αφορα τη γενικοτερη πολιτικη της Αμερικης που προσπαθει να ελενξει τις χωρες γεωστρατιγικης σημασιας.Εκτος απο τις αλλαγες που εκανε στο δημοσιο τομεα για διαφανεια ,που ειναι προς τιμην του,εγω στεκομαι περισοτερο στα λεφτα που θα δωσει στο στρατο για να μπει στον 21ο αιωνα,τα στρατευματα που θα στειλει στο Αφγανισταν και τον νομο που θελει να προωθησει που καταπατα τις ατομικες ελευθεριες και δικαιωματα αν κριθει οτι τιθεται θεμα εθνικης ασφαλειας.Οσο για παραδειγματα βλεπε Βολιβια,Βενεζουελα,Αργεντινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!