Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Zeitgeist - Το πνεύμα της εποχής

Από πέρυσι έχει γίνει χαμός με το πρώτο ντοκιμαντέρ, πριν λίγο καιρό βγήκε και το δεύτερο. Μιλάνε για πολλά, θρησκεία, χρήμα, τρομοκρατίακ.α. Χιλιοειπωμένα πράγματα θα μου πείτε, αλλά δοσμένα μ' ένα τρόπο ευθύ και με τόσα στοιχεία, που απλά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Στο δεύτερο ντοκιμαντέρ δε γίνονται μόνο καταγγελίες, παρουσιάζεται μια εναλλακτική προσπάθεια οργάνωσης της κοινωνίας, που δε θα είναι βασισμένη στο νομισματικό σύστημα και λέγεται "Venus Project".
Όσες φορές και να τa δείτε, γιατί σίγουρα μόλις τα δείτε θα θέλετε να τα δείξετε σε όλους τους γνωστούς σας, στο τέλος θα αναρωτηθείτε: 'Ρε μπας και μ' έχουν πιάσει λίγο μαλάκα?'

http://www.zeitgeistmovie.com/ --- για τις ταινίες ( ελληνικοί υπότιτλοι διαθέσιμοι)

http://thezeitgeistmovement.com/home.html --- για όσους κάνουν την παραπάνω ερώτηση στον εαυτό τους πάνω από 26 φορές την ημέρα και νιώθουν ότι κάτι θέλουν να κάνουν.

Και μια πολύ καλή ταινία κοντά σ' αυτά, αλλά και σ' αυτά που ζήσαμε στην Ελλάδα το Δεκέμβριο είναι το Battle In Seattle, που αναφέρεται στις ταραχές στο (πολύ καλά μαντέψατε) Seattle, κατά τη σύνοδο του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου. Αξίζει να τη δείτε, αλλά και να επισκεφτείτε το site.
http://www.battleinseattlemovie.com/

Η ταινία δεν προβάλλεται μέσω του συνηθισμένου δικτύου διανομής (γιατί άραγε;). Χρειάζεται τη βοήθειά μας για να προβληθεί στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις. Γι' αυτό κάντε κλικ εδώ από κάτω κι αφήστε τα υπόλοιπα πάνω μου.





View all Greece events at Eventful

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!