Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ





Χτες ηταν η πορεια συμπαραστασης για τους Παλαιστινιους. Για αλλη μια φορα χιλιαδες ανθρωποι καθε ηλικιας βγηκαν στους δρομους, αψηφωντας το κρυο και εκαναν μια ειρηνικη διαδηλωση. Την ενταση ομως και την αγανακτηση στα προσωπα ολων την εβλεπες καθαρα. Στο προσωπο της γιαγιας που εβριζε εξω απο την ισραηλινη πρεσβεια, της μανας που με το καροτσακι και το παιδι πηγε μεχρι εκει για να εκφρασει την αγανακτηση της για αυτη την γενοκτονια με την υποστηριξη των πιο πολιτισμενων χωρων. Του 15χρονου που λειτουργει καθαρα απο ενστικτο αυτοσυντηρησης βλεποντας να του κλεινουν τις πορτες ενος κοσμου που μολις τωρα ανοιγουν, και βεβαια του Παλαιστινιου μεταναστη που βλεπει τη πατριδα του, τη γειτονια του, την οικογενεια του και τους φιλους να βιαζονται καθημερινα χωρις σαλιο. 15.000 περιπου ατομα φωναζοντας για τους σεριφηδες αυτου του κοσμου που εβγαλαν για μια ακομα φορα τα γυαλισμενα οπλα τους και κανουν επιδειξη δυναμης σε ενα λαο που εδω και εξηντα χρονια τον εχουν γδυσει. Τον εχουν γδυσει απο τα εδαφη του, απο την περιουσια του, απο τα αναφαιρετα δικαιωματα του και βεβαια απο την αξιοπρεπεια του. Ο Bob Marley κατι ηξερε και τον σκοτωσε τον σεριφη.
Περνωντας βεβαια και εξω απο την αμερικανικη πρεσβεια σταθηκαμε λιγο για να πουμε μια καλησπερα στα παιδια,οπου ακουστηκε το συνθημα που ολους μας ενωνει....
14 κλουβες των ΜΑΤεξω απο την αμερικανικη πρεσβεια και 11 απο την ισραηλινη. Δηλαδη καμια 300αρια μπατσοι να φυλανε τις κωλοπρεσβειες των τρομοκρατων.
Καθε μερα γινομαστε μαρτυρες ενος παραλογισμου οπου ολα γινονται για το ποιος θα κρατησει το τιμονι αυτου του κοσμου. Ενος κοσμου που εχει σπασμενα φρενα και οδηγειται στον γκρεμο με μαθηματικη ακριβεια.
Οπως εχει πει και ο μεγαλος μουσικοφιλοσοφος Jimi Hendrix:

"Οταν η δυναμη της αγαπης υπερνικησει την αγαπη για δυναμη, τοτε ο κοσμος θα γνωρισει ειρηνη"

1 σχόλιο:

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!