Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Νέο Κόμμα - Οι Δημοκρατικοί

Πριν δύο εβδομάδες περίπου δημιουργήθηκε ένα καινούριο κόμμα, το οποίο ονομάζεται 'Δημοκρατικοί'. Με μια πρόχειρη ματιά στο καταστατικό, στις θέσεις τους, αλλά και σε άλλα blog, έχω να πω τα εξής:
Κατ᾽ αρχήν, δε σφύζουν από πρωτοτυπία, ούτε στο όνομα, ούτε και στο σήμα, ένα κλαδί ελιάς. Οι θέσεις τους είναι σε γενικές γραμμές θετικές και αυτοχαρακτηρίζονται ως 'ριζοσπαστικό κέντρο'. Μιλάνε για πλήρη διαφάνεια και για να το υποστηρίξουν αυτό, έγιναν το πρώτο κόμμα με ΑΦΜ. Επίσης, ορίζουν τη μέγιστη δυνατή δωρεά στο κόμμα στα 12.000 Ευρώ. Μιλάνε για φορολόγηση της εκκλησίας, πλήρη θρησκευτική ελευθερία, αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίς των ΜΜΕ και του μορφωτικού επιπέδου των εργαζομένων σ᾽αυτά.
Κατά τ᾽ άλλα, κάποια μέλη του έχουν ένα νεοφιλελεύθερο παρελθόν στο κόμμα του Στέφανου Μάνου, κάτι που ήδη σπέρνει αμφιβολίες του στυλ ᾽προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατρακύλα της πολιτικής, να πάρουν κάποιο ποσοστό, για να έχουν ένα μοχλό πίεσης προς τα άλλα κόμματα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ΜΜΕ και κοινοτικό χρήμα.
Σε γενικές γραμμές πάντως τα λένε καλά. Θα μου πεις σε επίπεδο προγράμματος, όλα τα κόμματα καλά τα λένε. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά πού λένε δεν έχουν καμία σχέση μ᾽αυτά που κάνουν. Απ᾽την άλλη, πρέπει να είμαστε τόσο δύσπιστοι επειδή τόσα χρόνια έχουμε καεί απ´αυτούς τους ελεεινούς, που μας κυβερνάνε; Πρέπει να καταδικάζουμε οτιδήποτε καινούριο με το 'έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι;᾽ προσωπικά, αυτό το 'έλα μωρέ,όλοι ίδιοι είναι', μου κάθεται στο λαιμό. Πιστεύω ότι αυτό το λένε όσοι ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και ντρέπονται να το πουν και το λένε, κυρίως, για να το ακούσουν οι ίδιοι και να δικαιολογήσουν την επιλογή τους. Αφού όλοι είναι ίδιοι, τότε γιατί να δοκιμάσω τα καινούρια σκατά; Θα μείνω με τα παλιά, που τα χω συνηθίσει κιόλας.
Ξέφυγα λίγο. Το θέμα δεν το έχω μελετήσει όσο θα᾽πρεπε, οπότε οποιαδήποτε γνώμη αυτή τη στιγμή, θα είναι τουλάχιστον αυθαίρετη. Οφείλουμε όλοι, πιστεύω, να ασχοληθούμε λίγο και να μάθουμε τι είναι αυτό το καινούριο φρούτο, όπως και να ενθαρύννουμε κάθε καινούριο φρούτο, που θέλει την ψήφο μας. Η ιστοσελίδα τους είναι εδώ
Όπως και το κόμμα του Κανένα, που πρότεινε ο tinnitus. Απ᾽τη στιγμή που υπάρχουν πολλοί, που αισθάνονται ότι δεν τους εκφράζει κανένας, δε θα με χάλαγε καθόλου να υπήρχε πραγματικά ένα κόμμα με αυτό το όνομα και τη βραδιά των εκλογών ν᾽ακούγαμε 'Σε καταμετρημένο το 80% των εκλογικών τμημάτων, έχουμε: Κανένας 23%, Οικολόγοι Πράσινοι 20% Σύριζα 17%, ΚΚΕ 13%, κλπ κλπ.
Αλήθεια, τι χρειάζεται για να φτιάξουμε ένα κόμμα και να κατεβούμε στις εκλογές;

1 σχόλιο:

  1. PERASAN KAI ALI ALA EMEIS TIHN FAGAME STO TELOS :OPOS LES OLI KALA TA LENE STA PROGRAMATA ALA STHN PRKSI TA KSEXNANE :THN KALHSPERA MOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!