Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ZDay - 15 Μαρτίου

"Στοχεύουμε στην αποκατάσταση των θεμελιωδών αναγκών και περιβαλλοντικών συνειδητοποιήσεων των ειδών, μέσω της ανάλυσης των πιο πρόσφατων συνειδητοποιήσεων του ποιοι και τί πραγματικά είμαστε, σε συνδυασμό με το πώς η επιστήμη, η φύση και η τεχνολογία ( αντί για τη θρησκεία, την πολιτική και το χρήμα ) κρατούν τα κλειδιά για την προσωπική μας ανάπτυξη, όχι μόνο ως ανθρώπινα όντα, μα ως πολιτισμός, τόσο δομικά όσο και πνευματικά"
Έχουμε ξαναμιλήσει για το Zeitgeist, ένα κίνημα που ξεκίνησε από τα ντοκιμαντέρ του Peter Joseph και του οποίου το "μανιφέστο" βρίσκεται εδώ. Τα ντοκιμαντέρ έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, πέρα από τα βραβεία που κατάκτησαν, αλλά δεν έχουν προβληθεί καθόλου από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης, που λέει κι ο Τζιμάκος.
Γι' αυτό ορίστηκε η 15η του Μάρτη σαν ημέρα ενεργοποίησης και ενημέρωσης για το Zeitgeist, για τη σαπίλα στην οποία μας έχουν βάλει και ζούμε. Για να ξεφύγουμε λοιπόν, δε φτάνει να καθόμαστε και να τους κράζουμε όλους, χωρίς να κάνουμε τίποτα. Καλά και τα blog, και τα email και το κράξιμο, αλλά πρέπει να οργανωθούμε, να συνεργαστούμε για να τρομάξει το σύστημα. Και δεν είναι ένα ντοκιμαντέρ που θ' αλλάξει τον κόσμο. Δε θα το δει ο κόσμος και θα βγει στους δρόμους. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία να δει ο κόσμος πόσο εξωφρενική είναι η πραγματικότητα και σιγά σιγά θα καταλάβει και θα θελήσει να διώξει πάνω απ' το κεφάλι του όλους αυτούς που του αποφασίζουν πόσα πρέπει να παίρνει, τι να τα κάνει, πως πρέπει να ζει και να καταναλώνει.
Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε απλώς να δείτε το ντοκιμαντέρ ή να οργανώσετε μια προβολή ή συζήτηση ή κάτι άλλο. Στην πλαινή μπάρα θα βρείτε όλους τους δεσμούς που χρειάζεται για να ξεκινήσετε. Για όσους μένουν στο Ρέθυμνο, συζητάμε μια προβολή του ντοκιμαντέρ σε δημόσιο χώρο. Για οτιδήποτε νεότερο, θα υπάρξει ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!