Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Δε θα περά Δε θα περάσει ο φασισμός

Λίγο πριν τα τανκς βγούνε στους δρόμους, ο θεματοφύλακας του εγχώριου φασισμού ξαναχτυπά. Ο Σανιδάς γνωμοδότησε, λέει, για τις επικοινωνίες μέσω διαδικτύου. Πσσσσσσσσσ! Γνωμοδότησε. Και ξαφνικά μ' έπιασε μια ανασφάλεια. Πέρα από τη στρεβλή αντίληψη περί ελευθερίας, προσωπικών δεδομένων κλπ, πως γίνεται μονίμως σ' αυτή τη χώρα να γνωμοδοτούν όλοι οι άσχετοι;

Αν πας στο Σανιδά και του πεις: "Διάβασα στα σχόλια το post του taftar και του γράφω ένα reply 10 λεπτά και πάω να το στείλω και κολλάει ο blogger στη λέξη επαλήθευσης και χάνω το reply" θα σου απαντήσει: "Στη μάνα σου το 'πες;"
Έρχεται λοιπόν ο άσχετος Σανιδάς να μας πει, ότι, άμα θέλει, θα πάει στη Google και θα απαιτήσει να του δώσει το περιεχόμενο των email μου. Καταλαβαίνετε βέβαια τι θα πάθει η Google, αν δε συμμορφωθεί. Θα την κλείσει ο κυρ εισαγγελέας. Όχι παίζουμε.

Διαβάστε λοιπόν τι γνωμοδότησε (σορρυ, αλά μ' αρέσει η λέξη) και μετά ξέρετε, γνωμοδοτήστε άφοβα


«1)Το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει α) την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου (Internet) και β) τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κ.λ.π.)

1) Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου (Internet) τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα 'εξωτερικά στοιχεία' της επικοινωνίας και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

2) Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αλλά και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι. Αυτό κρίνεται από τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης. Ούτε όμως περαιτέρω η ρηθείσα Αρχή μπορεί να ελέγξει τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας για τη, σε κάθε περίπτωση, συμμόρφωσή τους προς τις αποφάσεις των οργάνων της Δικαιοσύνης. Εάν πράξει τούτο ενεργεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας της».

(ευχαριστώ το trifonaki)

9 σχόλια:

  1. Τι να πει κανεις πια σ'αυτη τη χωρα......οτι θελουν κανουν!.....
    Καλη εβδομαδα παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χουντα εχουμε να ειναι καλα οι ηλιθιοι ελληνες που τους ψηφιζουν οποιος ψηφιζει κομα ειναι σε εγκεφαλικο κωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη εβδομαδα σε ολους!
    ολοι αυτοι εκει πανω παιζουν αρπα με τα νευρα μας. το τεντωνουν, το τεντωνουν το σκοινι, δεν μπορει. καποια στιγμη θα σπασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ γνωμοδοτώ ότι ο Σανιδάς χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρο.
    Επίσης ότι πρέπει να διωχθεί με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε καταπάτηση του συντάγματος.
    Επίσης γνωμοδοτώ ότι η ηλιθιότητα είναι αήττητη!
    Και ότι άμα καβαλήσει κανείς το καλάμι δεν τον κατεβάζει κανείς και τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σανιδα παρε φορα,και ελα να μας τα..Αντε,τωρα,ο καθε κρεκλοκενταυρος χουντοφασιστας και μη,με ενα δραμι ή δυο,εξουσιας στα χερια του,μας πεταει και απο μια μαλακια,ετσι για να δει τι θα γινει,και να παρει την επιβεβαιωση του στο αδειο το κεφαλι του,οτι ''εγω γ@@ω και δερνω''.ΟΥΣΤ ρε.Δεν μασαμε.
    χαιρετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που δεν κατάλαβα εγώ ειναι γιατί γίνετε διαχωρισμός της επικοινωνίας μέσω Internet και της επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου? Μήπως γιατί είναι δωρεάν το ένα ενώ στο άλλο κονομάνε??? (λεμε τώρα...)

    Καλα λεει ο taftar οτι γνωμοδοτούν όλοι οι άσχετοι. Δεν μας είπε ο hi-tech Σανιδας τι γίνετε στην περίπτωση του VoIP τηλεφώνου (τηλεφωνία μέσω διαδικτυου). Να δεις που θα πούνε αν πληρώνεις ισχύει το απόρρητο αν είναι δωρεάν δεν ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι πολυ λιγα τα πεδια με τα οποια ασχολουνται ειδημονες. ο Σανιδας μιλαει για το ιντερνετ, ο Σαμαρας ειναι υπουργος πολιτισμου και πιο πριν ο Καραμανλης (!), η Πετραλια στο υπουργειο Απασχολησης, ο Αβραμοπουλος στο Υγειας, οι μπατσοι γινανε τρομοκρατες, οι γυναικες φερονται σαν αντρες, αντε γεια δηλαδη. Πως να προχωρησουμε μπροστα; συνολικη κριση ταυτοτητας. Να παω εγω που ειμαι τζαμας να βαζω γυψοσανιδες και να πας εσυ που εισαι ποδοσφαιριστης να κανεις εγχειρησεις. τρελλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MEXRI POTE 8A EINAI TO INTERNET ELEU8ERO & ANARWTIEMAI POLLES FORES... EINAI AKOMA!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το αν ειναι ελευθερο το ιντερνετ ειναι συζητησιμο, αλλα το οτο ηδη προσπαθουν να το ελεγξουν ειναι σιγουρο. διαβαστε και μια προηγουμενη αναρτηση ("πρεπει να πολεμησουμε για το ιντερνετ"). οπως στις πολεις υπαρχουν τα βορεια προαστια και οι δυτικες συνοικιες, το ιδιο θα κανουν και στο ιντερνετ. θα φτιαξουν ενα ιντερνετ αλλου επιπεδου για τους χαι, εταιρειες, τραπεζες κλπ και για τον απλο λαο το ιντερνετ οπως ειναι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!