Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Επαναστάτες του κώλου ή μαλάκες με πτυχίο;

Τι να πει κανείς και γι´αυτούς τους λάιφστάιλ επαναστάτες; Δε μας φτάνανε όλα μας τα προβλήματα, έχουμε και τους μαλάκες από πάνω. Όλοι γνωρίζουμε πόσο γόνιμη είναι αυτή η περίοδος για την εμφάνιση τέτοιων οργανώσεων. Ζούμε τέτοιο ξεπεσμό του κράτους και του πολιτικοοικονομικού συστήματος, που ύστερα απ᾽το Δεκέμβρη, θα ήταν πολύ εύκολο για μια οργάνωση με στοιχειώδη πολιτικο λόγο και ελαφρώς προσεγμένους στόχους, να πάρει τον κόσμο με το μέρος της ή να έχει τουλάχιστον τη σιωπηρή συγκατάθεση.

Ποιος θα έβγαινε από τα ρούχα του αν άκουγε ότι έφαγαν το τάδε γκόλντεν μπόι της τράπεζας που πήρε το σπίτι από 100.000 οικογένειες; Ποιος θα στεναχωριόταν αν αυτός που έπαιξε τις συντάξεις των εργαζομένων στο χρηματιστήριο αυτοκτονούσε με εικοσιδύο σφαίρες στην πλάτη; Ποιος θα διαμαρτυρόταν για τη δολοφονία ανθρώπου που πήρε μίζα ίση με το μισό έλλειμα της χώρας;

Κι αν μπορούσε κιόλας να εκφραστεί με πολιτικό λόγο αυτή η δράση, αν μπορούσε να καταδείξει τις αδυναμίες του ελεεινού συστήματος που μας πνίγει παράλληλα με την ᾽τιμωρία᾽ μεγάλων καθαρμάτων, τότε ίσως να συμμαζεύονταν κάποιοι και μια τέτοια οργάνωση να αποκτούσε λαική απήχηση.

Αντ᾽αυτού, έχουμε στόχους που πραγματικά δε φταίνε σε τίποτα. Θα μου πεις ῾και το κάθαρμα ο Κορκονέας πριν σκοτώσει τον Αλέξη῾ ένας απλός μπατσάκος ήτανε. Ναι, αλλά δεν είναι λογική αυτή. Σκοτώνουμε δηλαδή όποιον μπάτσο μπορούμε, μήπως και κάποια στιγμή κάνει τη μαλακία; Φαντάσου το κράτος αντίστοιχα να φυλάκιζε όλους τους αριστερούς, γιατί δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα την κάνουνε τη μαλακία. Αυτό δε σας θυμίζει κάτι από το παρελθόν; Ρε αυτοί είναι πιο φασίστες κι απ´τους φασίστες.

Και μετά τι περιμένουν; Να κάνουν ουρές οι μπάτσοι για να δηλώσουν παραίτηση; Με την κατάσταση που επικρατεί; Απλώς θα γίνουν δέκα φορές πιο προσεκτικοί και δέκα φορές πιο άγριοι. Και σίγουρα θα βγάζουν όπλο δέκα φορές πιο εύκολα.

Άρα που καταλήγουμε; Είναι απλώς μερικά τηλεορασόπληκτα κωλόπαιδα, που πλάσανε για τον εαυτό τους την εικόνα του Τσε με παρεμβολές από Μπάτμαν ή είναι προβοκάτορες; Μήπως το κράτος, βλέποντας ότι ο λαός βρίσκεται στα όριά του και ότι παρόμοιες αληθινές προσπάθειες θα έβρισκαν σίγουρα υποστηρικτές και μιμητές, προσπαθεί να τις εξαναγκάσει σε αποτυχία πριν καν γεννηθούν; Εδώ οι Αμερικάνοι θυσίασαν τους δίδυμους πύργους, πέντε χιλιάδες κόσμο και δισεκατομμύρια δολλάρια, για να πείσουν τον κόσμο για την αναγκαιότητα του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία, οι δικοί μας δε θα θυσίαζαν δυο χαμηλόβαθμα όργανα του κράτους; Το κράτος πάντα ήταν ο πιο αδίστακτος δολοφόνος, τώρα θα κώλωνε;

Κάθε εξήγηση μοιάζει πιθανή. Ο καθένας κρατάει αυτή που του ταιριάζει.

2 σχόλια:

  1. Υποθέτω ότι η ερώτηση είναι ρητορική. Πάντα άλλωστε η "τρομοκρατία" ήταν, είναι και θα είναι τεχνητή και όπλο στα χέρια του ίδιου του κράτους. Άλλωστε και το παρακράτος κομμάτι του είναι...
    Και δικούς τους θα φάνε για την επίτευξη των στόχων τους και είναι τόσο πρόχειροι που για κάθε μελλοντική χρήση στόχος των "τρομοκρατών" είναι οι πάντες!
    Άλλη μία γκάφα της προχειρότητάς τους είναι ότι εσπευσμένα εμφάνισαν την αναμενόμενη προκήρυξη σε μία εφημερίδα (Νέα) του ίδιου συγκροτήματος που την προηγούμενη είχε δημοσιεύση τη μαϊμού είδηση με την προκατ ανάλυση!!!
    Οι άνθρωποι στη βλακεία είναι ασυναγώνιστοι αλλά το ότι είναι ικανοί για όλα και αδίστακτοι τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους...
    Πάντως σίγουρα πρέπει να αλλάξουν σεναριογράφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ σωστος φιλε!συμφωνω απολυτα!μαλακες με πτυχιο που επαναστατουν με τον κωλο ειναι..
    θα τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!