Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Η θεία από το Σικάγο θύμα εθνικιστών;

Έχω κι εγώ, όπως οι περισσότεροι, συγγενείς, που πήγαν στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Αμερική, προσδοκώντας μια ζωή καλύτερη απ᾽αυτήν που έβλεπαν ότι τους περίμενε στον επίγειο παράδεισο, που λέγεται Ελλάδα. Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες της ζωής τους εκεί, έχω ακούσει όμως πάρα πολλές ιστορίες σε πολλές οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Δεν άκουσα ποτέ να λένε ότι φοβὀντουσαν να κυκλοφορήσουν συγκεκριμένες ώρες σε συγκεκριμένες περιοχές.

Δεν άκουσα ποτέ να λένε ότι τους επιτέθηκαν δειλοί καραφλοί αγράμματοι εθνικιστές χωρίς κανένα λόγο, φωνάζοντας να πάνε πίσω στο μπουρδέλο απ᾽όπου ήρθαν και παίρνοντας τους ό,τι είχαν πάνω τους, έτσι για γούρι.

Δεν άκουσα ποτέ να λένε ότι τους κλειδώνανε έξω από τις παιδικές χαρές, για να μη μολύνουν τα βρωμόπαιδά τους τα παιδάκια των καθαρών ντόπιων.

Δεν άκουσα ποτέ να λένε ότι μένανε τριάντα άτομα σε δυο δωμάτια, χωρίς νερό και ρεύμα.

Δεν άκουσα ποτέ να λένε ότι οι μπάτσοι τους κυνηγάγανε μαζί με τους φασίστες, ούτε ότι τους ξηλώνανε και ποδοπατάγανε τα σταυρουδάκια, που είχαν στο λαιμό.

Οι πρόγονοί μας μεταναστεύσανε σε χώρες με πλούσιο παρελθόν σε φασισμό και σε εθνικισμό κι όμως έτσι δεν τους φέρθηκαν. Κι έρχονται τα δικά μας τα καθίκια, κάτι αδώνιδες, κάτι χρυσαυγίτες να απαιτούν στρατόπεδα συγκέντρωσης, γιατί δε χωράμε όλοι στον παράδεισο. Άμα ρε κακομοίρηδες κάνουν το ίδιο όλες οι χώρες και μας στείλουνε πίσω τους απανταχού Έλληνες, που θα χωρέσουμε; Αλλά ξέχασα, μετά θα βάλουμε μπροστά τη Μεγάλη Ελλάδα. Να δεις που τελικά έχουμε σχέδιο, δεν πάμε στην τύχη.

5 σχόλια:

  1. Το λυπηρό είναι φιλε μου ότι ο Καρατζαφερης πηρε 366,615 ψήφους και ακομα χειρότερα οι χρυσαυγητες 23,566 !!! δεν πίστευα ότι εχουμε τοσους φασίστες στη δημοκρατική Ελλάδα… Αυτά βλεπει ο Μαρκογιαννακης και αρχισε τις επιχηρησεις σκουπα. Τωρα, τι σκουπα είναι αυτή που μαζευει 4-5 λαθρομετανάστες τη μερα ? Μάλλον αυτοί είναι ολοι κι ολοι οι λαθρομετανάστες ή είναι ανίκανοι αυτοί που τους κυνηγανε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κατι ακομα

    Τα παρακατω στοιχεια ειναι απο τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού
    (http://www.ggae.gr)

    Ελληνες της διασπορας:

    ΑΜΕΡΙΚΗ 3.402.220
    ΩΚΕΑΝΙΑ 710.070
    ΑΣΙΑ 79.350
    ΕΥΡΩΠΗ 1.182.973
    ΑΦΡΙΚΗ 139.790
    ΣΥΝΟΛΟ 5.514.403 !!!!

    ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΑΜΕΣΑ!!
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασα ένα σχετικό άρθρο στο κουτί της πανδώρας.Ίσως θα σε ενδιέφερε να το διαβάσεις.
    'Οσο για τη "δημοκρατική" Ελλάδα... τώρα τελευταία (ιδίως) και όχι λόγω των εκλογών, αμφιβάλλω όλο και περισσότερο. Νομίζω ότι ο Έλληνας είναι πολύ χαμηλού επιπέδου άτομο, κοντόφθαλμος και συμφεροντολόγος. Βάλε αυτά τα χαρακτηριστικά στην πλειοψηφία του κόσμου και σκέψου κάθε κατάσταση και πώς αντιμετωπίζεται από τους έλληνες. Ίσως διαπιστώσεις ότι ο χαρακτηρισμός δικαιολογείται.
    Απλώς καλύπτεται πίσω από δήθεν ιδεώδη (που είναι ανύπαρκτα) και δήθεν πολιτισμό (ανύπαρκτος και αυτός)
    Και κάτι ακόμα, ένας λαός που μεγαλώνει με την ιδέα ότι κάποιος είναι και χωρίς αυτόν δε θα υπήρχε πολιτισμός, είναι συνήθως και ρατσιστής και ξενόφοβος.
    "Συμπαθώ τον ξένο αρκεί να μου αφήνει τα λεφτά του και να μου αναγνωρίζει την ανωτερότητά μου" είναι η κρυφή σκέψη του νεοέλληνα...
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμπεριφορά σε τουριστικά μέρη. Υποκριτές και δουλικοί και όταν φύγουν οι ξένοι βρίζουν τους "άπλυτους"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας!

    Δεν είναι και τόσο ακριβές.

    Ειδικά στις ΗΠΑ και την Γερμανία, οι Έλληνες αποτέλεσαν πολλές φορές αντικείμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς, με χαρακτηριστική την ονομασία «βρωμοέλληνες», πογκρόμ ρατσιστών στα «γκέτο» στα οποία ζούσαν, κ.λ.π.

    Όλα αυτά βέβαια σε σχετικά απώτερο παρελθόν.

    Σημασία έχει ότι, παρ' όλο που κι εμείς τα υποστήκαμε, δεν διδαχθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παντου υπαρχουν υπαναπτυκτοι που θεωρουν πηγη κακων αυτον που δεν ειναι ιδιος μ' αυτους, αλλα εγω καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια απο τους δικους μου συγγενεις και δεν εχω ακουσει ουτε για διακρισεις, ουτε για πογκρομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!