Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Μηδεν εις το πηλικο

Πες οτι αποφασιζεις να ασχοληθεις για πρωτη φορα με τα πολιτικα στην Ελλαδα.Οτι εισαι 18 και μιας και σου δοθηκε το δικαιωμα της ψηφου,λες να μην πας στην παραλια και να πας να ψηφισεις.Καθεσαι και παρακολουθεις το debate των πολιτικων αρχηγων των κομματων και κανενα δελτιο ειδησεων δινοντας την ευκαιρια σε καποιον να σε πεισει για τις θεσεις του.Υπαρχει εστω και μια περιπτωση να καταλαβεις τι λενε ?και περισοτερο οτι εχουν δικιο και ξερουν τι λενε,σε αντιθεση με τους αλλους που θελουν να σε εκμεταλευτουν.Να δεις που καποτε θα μας πουνε και μαλακες.Επισης μπορει να μου πει καποιος πως τα κομματα που εχουν σαν σημαια τους το ''εξω απο την Ευρωπη και το ΝΑΤΟ'' παιρνουν μερος στις ευρωεκλογες και πανυγηριζουν που θα εχουν καποιον απο το κομμα τους να τους εκπροσωπει στο κοινοβουλιο της Ευρωπης.
Επισης ειμαστε η μοναδικη χωρα στην ευρωπη που κερδισε ενα σοσιαλιστικο κομμα οταν παντου βασιλεψε η κεντροδεξια .Ο πρωθυπουργος μας εδωσε την εξηγηση  οτι οσοι αποιχαν ηταν νεοδημοκρατες και θελαν να τριξουν τα δοντια στη ΝΔ και να την συμορφωσουν .Το πηρε το μυνημα.Κατα τα αλλα συνεχιζουμε  την ιδια πολιτικη.Οι φιλοι του ΠΑΣΟΚ πανυγηριζαν πιο πολυ και απο το 2004 στο EYRO για την νικη τους και μας εδειξαν ποσο διψασμενοι ειναι για την εξουσια και ποσο καλα μπορουν να μας  κοροιδεψουν χωρις να τους παρουμε χαμπαρι οπως τη ΝΔ,οταν με το καλλο παρουν την εξουσια.Ο φοβος βεβαια σπρωχνει τους ανθρωπους να ζουν συντηριτικα,με αποτελεσμα ο Καρατζαφερης και η κουστωδια του να παιρνουν ολο και περισοτερους ψηφους.Οπως κατι παπουδες που λενε '' μια χουντα θα μας σωσει''.Ο ανθρωπος ομως ειναι απο την αρχη ειλικρινης.Δεν κρυβει οτι ειναι φασιστας και οι ακραιες του θεσεις ειναι απο την αρχη ιδιες.Στον κοσμο,αυτο φαινεται πως ειναι ο μονος ανθρωπος που ξερει τι θελει και το λεει σε αντιθεση με τους αλλους που τα εχουν κανει σκατα.Ακομα και οι οικολογοι πρασινοι ,που ειναι απο τα  μονα θετικα οτι πηρανε μια εδρα,ηταν νεοι σε αυτο το ενχειρημα και τους φαγανε τα τσακαλια της πολιτικης και των ΜΜΕ.Θα μαθουν ομως το παιχνιδι.Ο Τσιπρας πληρωνει την εμπλοκη του στα δεκεμβριανα και στους κορμορανους.Κατα τα αλλα κλαιγομαστε για την κριση η οποια εχει χτυπησει πολλα ευρωπαικα κρατη εκτος απο την Ελλαδα.Εχουμε μελλον. Εμεις εχουμε αλλη κριση.Αυτη των χαραμοφαηδων,που καταφεραν να δινουμε διπλασια ποσα για τους τοκους των δανειων που εχουμε παρει σαν χωρα απ οτι στην παιδεια,και που καθε παιδι γενιεται με χρεος 30.000 ευρω.
Η αληθεια ειναι οτι η κριση ειναι στην ψυχη τους, αλλα κανενας τους δεν μπορει να την αντικρισει.

1 σχόλιο:

  1. ναι ρε συ, αυτο το εξω απο την Ε.Ε. αλλα ψηφιστε μας να στειλουμε περισσοτερους ειναι λιγο κουφο. μαλλον θελουν να χτυπησουν το συστημα απο μεσα. τουλαχιστον να βγαζουν ευρωβουλευτες και να μην τους στελνουν. να ειναι αδειες οι θεσεις.
    τι ιδιο πρεπει να κανουμε κι εδω. απλη αναλογικη και εδρες και στην αποχη.
    οι μισοι δεν ψηφισαν; οι μισες εδρες αδειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!