Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Ο ρομπεν των αντικαπιταλιστων



Το ονομα του ειναι Enric Duran ,ενας 32χρονος  καταλανος που εκανε το αδιανοητο.Να παρει λεφτα απο τραπεζα με σκοπο να μην τα επιστρεψει ποτε.Μαλιστα οχι μια αλλα πολλες.Συνολικα το διαστημα απο το 2006 μεχρι το 2008 πηρε απο 39 τραπεζες 68 δανεια ,προσωπικα και με την βοηθεια μιας ανυπαρκτης εταιριας, 492.000 ευρω.Τα περισοτερα απο αυτα τα λεφτα τα εδωσε σε αντικαπιταλιστικα κινηματα και για την εκδοση μια εφημεριδας με τον τιτλο  crisi  που εκδοσε σε 200.000 αντιτυπα.Αφοτου γυρισε απο την λατνικη αμερικη οπου καταφυγε για λιγο καιρο επεστρεψε στην βαρκελωνη οπου συνελυφθει μιλωντας σε ενα πανεπιστημιο για τον αντικαπιταλισμο.Ετοιμαζεται ενα νεο περιοδικο με τον τιτλο  ¨μπορω¨ , θα εκδοθει σε 300.00 αντιτυπα και θα μιλαει για την αναγκη υπαρξης μιας κοινωνιας απεξαρτητοποιημενης απο το τραπεζικο συστημα,και προτεινει την ιδεα πως αν ενας αρκετα μεγαλος αριθμος ανθρωπων σταματησει να πληρωνει αυτα που χρωσταει στις τραπεζες και παρει και ολα τα λεφτα του απο εκει τοτε θα δημιουργηθει ενα ντομινο εξελιξεων που θα φερει την καταρευση αυτης της οικονομικης πραγματικοτητας.

4 σχόλια:

  1. μια χαρα τα λεει ο καταλανος μου φαινεται. πολυ καλα τους εκανε. κι αυτο που λες στο τελος, πρεπει να γινει. οπως μπορουμε να οργανωθουμε τοσα εκατομμυρια και να κλεισουμε τα φωτα στις 8:30, να οργανωθουμε και να παμε να βγαλουμε ο,τι λεφτα έχουμε στις τραπεζες, να δουμε μετα τι θα κανουν. γιατι οι τραπεζες στηριζονται στο γεγονος οτι δεν προκειται ποτε να τους ζητησουν ταυτοχρονα ολα τα λεφτα. αυτοι εχουν περιπου το 1/10 καθε φορα διαθεσιμο.
    tinnitus, βαλε κανενα λινκ να μαθουμε περισσοτερα για τον τυπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai molis to kanoume auto pou leei o taftar meta ti tha kanoume ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα καταλαβουμε οτι τοσο καιρο ειμασταν υπαναπτυκτοι, δουλοι σε αφεντικα που σου προσφεραν χαρτια και αερα κοπανιστο και συ τους εδινες το μυαλο σου, τον κοπο σου, τη ζωη σου. να χανεις δεκα χρονια απ' τη ζωη σου επειδη δεν εχεις να πληρωσεις τη δοση και τους τοκους για λεφτα που δεν τα πηρες ποτε στα χερια σου, ειναι απλως ενα enter στον υπολογιστη καποιου golden boy, που τζογαρει τον ιδρωτα σου και γεμιζει τοξικα προιοντα την αγορα, στην προσπαθεια να εξασφαλισει αλλο ενα τζετ, αλλο ενα σαλε, αλλο ενα σκαφος.
    αυτο θα κανουμε φιλε και μετα θα καταλαβουμε οτι το χρημα ειναι λαθος μετρο συγκρισης, που επιβαλλουνε καποιοι και μεις απο το φοβο μη χασουμε το αμαξακι, το iphone και την lcd καθομαστε σαν χανοι και τους κοιταζουμε να παιζουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. korifaios o tipos!ALLA "mporo"tha onomasei to periodiko?einai sta kala tou?gia tn drouza dn ehei akousei pote?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!