Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Η ώρα της γης; Τη βγάλαμε την υποχρέωση

Η ώρα της γης λέει κα η Ελλάδα πρώτη σε συμμετοχές και άλλα τέτοια χαρμόσυνα. Καλά, είμαστε τόσο συνειδητοποιημένοι τελικά και δεν το ᾽χα πάρει χαμπάρι; Κι εγώ που νόμιζα ότι είμαστε οικολογικά αναλφάβητοι, βγήκαμε πρώτοι μάγκες στον πλανήτη. Μη μας ζητήσετε λοιπόν τίποτ᾽ άλλο μέχρι του χρόνου, που και πάλι θα σας βάλουμε τα γυαλιά. Έτσι είμαστε εμείς. Δε χρειάζεται να πασχίζουμε συνέχεια. Μπορεί να καίμε τη μισή χώρα και να την πουλάμε φιλέτα, μπορεί να ρίχνουμε τ᾽απόβλητα στους ποταμούς, μπορεί να έχουμε ξεχωριστούς κάδους, αλλά τα περιεχόμενά τους να πετιούνται όλα μαζί, αλλά άμα είναι να δηλώνουμε συμμετοχή σε κάτι που δε χρειάζεται καμία προσπάθεια, ούτε κανέναν έλεγχο, τότε γινόμαστε μια γροθιά και τους κατατροπώνουμε όλους. Κι αν έρθει κανένας πονηρός να μας πει τίποτα, θα του τρίψουμε στα μούτρα την πρωτιά.
Ἐτσι και δω στο Ρέθυμνο, δηλώσαμε συμμετοχή, σαν δήμος, και τελικά δεν έγινε τίποτα. Και δεν εννοώ καμιά εκδήλωση, εννοώ το πιο απλό, να σβήσουν για μια ώρα τα δημοτικά φώτα, τουλάχιστον σε επιλεγμένα σημεία. Σ᾽αυτά είμαστε πρώτοι.
Τἐλος πάντων. Τη σώσαμε τη γη. Του χρόνου πάλι.

1 σχόλιο:

  1. Απο τη σελδα του WWF

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει την Ώρα της Γης

    Αθήνα, 26/03/09: To WWF Ελλάς εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση και τιμή για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης 2009 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. Η στήριξη αυτή, από τον πρώτο πολίτη της χώρας, προσδίδει ιδιαίτερο κύρος και ακόμη μεγαλύτερη συμβολική ισχύ στο μήνυμα που θα στείλουν οι Έλληνες ενάντια στην κλιματική αλλαγή στις 28 Μαρτίου.

    ΚΛΙΝΕ ΜΙΝΕ που λεει και ενας φιλος μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!