Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Οικονομική κρίση και εκκλησία!

Μετά από καιρό, και από την γκρίνια που ακούω καθημερινά από τη γυναίκα μου, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να κάτσω μαζί της να παρακολουθήσω λίγο τηλεόραση, να χαζέψουμε λίγο μαζί, αντί να κάτσω να ενημερωθώ από το internet, για την επικαιρότητα.
Τι το 'θελα??
Έπεσα πάνω στις ειδήσεις.Άκουσα μέσα σε ένα τέταρτο, περίπου είκοσι φορές τη λέξη "κρίση"(συν καμιά πενηνταρια φορές που την είχα ακούσει εδώ και κει την υπόλοιπη ημέρα, μας κάνουν περίπου εβδομήντα φορές).
Ο κόσμος λέει πεινάει, νιώθει ανασφάλεια, εξεγείρεται, άλλοι σκήβουν το κεφάλι, και τέλοσπαντων όλοι αντιμετωπίζουν την"κρίση" με τον δικό τους τρόπο..
Έγώ θα ήθελα να ήξερα, πως αντιμετωπίζουν, όλη αυτή την κατάσταση, αυτοί..οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ της εκκλησίας μας.Αυτοί που δίνουν το παράδειγμα του ηθικού και δίκαιου και φιλέσπλαχνου κτλ.Αυτοί που θα έπρεπε να δίνουν τον ένα από τους δύο χιτώνες τους, το ένα από τα δύο οικοπεδά τους, το ένα από τα δύο χρυσά κουτάλια τους ή έστω το ένα από τα δύο τους χρυσά μπαστούνια, μανικετόκουμπα, χρυσούς σταυρούς κλπ.
Οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ που κυκλοφορούν ταπεινά με αλεξίσφαιρες λιμουζίνες, και έχουν ένα τσούρμο δούλους να τους υπηρετούν, έχουν στην κατοχή τους μία αμύθητη, της τάξεως(με πρόχειρους μετριοπαθείς υπολογισμούς) 20 Δις Ευρώ ακίνητη περιουσία η οποία δεν φορολογείται καν.
Τι σημαίνει αυτό..?
Σημαίνει 4 Δις ευρώ το χρόνο σε φόρους για ένα μόνο χρόνο(αν φορολογούταν).Αν ανάγουμε αυτό το ποσό σε μεγέθη 20ετίας...τότε μιλάμε για 80Δις Ευρώ!!!
Επίσης 4 Δις ευρώ σημαίνει 40 πλήρως εξοπλισμένα περιφεριακά νοσοκομεία ή 100 σχολεία ή 20.000 νοσηλευτές και γιατροί.Υποδομές και έμψυχο υλικό, που έχουν ανάγκη οι πολίτες αυτής της κακόμοιρης χώρας που αν και είναι χαμηλόμισθοι, σε αντίθεση με την εκκλησία, πληρώνουν φόρους και για τον αέρα που αναπνέουν.
Εκτός βέβαια από το προνόμιο του αφορολόγητου, μην ξεχάσουμε ότι για τους μισθούς των ιερέων, το κράτος επιβαρύνεται επιπλέον με 160 εκατ ευρώ το χρόνο!!
Και σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ διεκδικούν και εκτάσεις με τίτλους που κατέχουν από εκατονταετίες πριν.
Τι να πω?Σκεπτόμενος όλα αυτά δεν άντεξα.Ρώτησα τον παπά της ενορίας μου όταν πήγα να πάρω μια βεβαίωση αγαμίας πριν ένα δίμηνο(την οποία και πλήρωσα ένα αξιοσημείωτο ποσό) πόσο στοίχισε το ιερό της εκκλησίας(η οποία είναι μια μικρή εκκλησίτσα σε κάποιο χωριό της Κρήτης) και μου απάντησε 12 εκατ Δρχ το 2000.Με αυτά τα λεφτά σκέφτηκα, ότι θα ζούσε μια οικογένεια απόρων(4 άτομα) για 2 χρόνια, αλλά...δεν βαριέσαι!!
http://www.tvxs.gr/v47

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτά είναι τα ωραία! ακόμα και οι πλατείες που αράζουμε είναι της εκκλησίας. τι άλλο θ' ακούσουν τ' αυτιά μας. κι αυτοί οι μαλάκες οι κουκουλοφόροι πάνε και σπάνε τα μαγαζιά του κόσμου. αυτό είναι μαγαζί για σπάσιμο. τρελλά έσοδα, πάντα αφορολόγητα και στο φινάλε, άμα το σπάσεις, τραβάς και μια μετάνοια και ξεμπερδεύεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χορταίνουν με τίποτα!!

    http://www.tvxs.gr/v7993

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα οι παπαδες ζητανε να παρουν και χρηματοδοτηση απο την ευρωπαικη ενωση,παντα για το καλο του ποιμνιου.πας παπας παπαρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!