Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Τελικά είσαι μεγάλος Μαλλέλης

Μιλάμε βέβαια για το Σταμάτη Μαλλέλη, γενικό διευθυντή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του STAR, τον τύπο που έθεσε το ξεκατίνιασμα, το ξεγύμνωμα και την ακατάσχετη παπαρολογία σαν προυποθέσεις, για να μπει κάποιος στο λαμπερό κουτί, είτε σαν είδηση, είτε σαν παρουσιαστής. Αυτός ο κολοσσός της ενημέρωσης είναι υπεύθυνος για την καθιέρωση ανθρώπων, όπως ο Γιώργος Λιάγκας, η Έμη Λιβανίου, η Πετρούλα Κωστίδου και άλλοι λοιποί κολοσσοί του πνεύματος.
Γνήσιος εκφραστής του πνεύματος "Δείχνω και τ' άντερά μου αν είναι να φέρω νούμερα", μπορεί να φαίνεται σαν ένα τίποτα, μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Πολλοί σίγουρα θα σκέφτονται: "'Ελα μωρέ, η Πετρούλα είναι το πρόβλημά μας; Δείχνει λίγο κώλο, και τι έγινε; Δηλαδή, άμα σταματήσει η Πετρούλα, θα λυθούν τα προβλήματά μας;" Όχι ρε φίλε, δε θα λυθούν τα προβήματά μας. Αν όμως δε σταματήσουν να μας φέρονται σα λιγούρια και να μας δείχνουν κώλους στις ειδήσεις, κώλους στον καιρό, κώλους στις διαφημίσεις, κώλους στις ταινίες και κώλους στις εκπομπές, στο τέλος τι θα μας κάνουνε; Πολύ σωστά, ΚΩΛΟΥΣ! Και ναι, μπορεί όλοι οι άνθρωποι να μη θέλουν να βλέπουν τις ίδιες ειδήσεις και τον ίδιο καιρό, μπορεί όντως κάποιοι να θέλουν κάτι πιο ανάλαφρο, αλλά αυτό απέχει πολύ απ᾽το να δείχνεις στις ειδήσεις περισσότερους κώλους απ᾽ότι μούρες.
Είναι κρίμα κι άδικο να δίνουμε ακόμα αξία σε πράγματα και πρόσωπα ανάξια. Αφού αντιγράφεις ρε φίλε, αντέγραψε κάτι καλό. Γιατί να μην είσαι υπεύθυνος για κάτι καλό, για κάτι θετικό; θέλεις τόσο πολύ να γεμίζεις το βιογραφικό σου με βλακείες;
Και κάποιες στιγμές, που δε θα περιτριγυρίζεται από τους ογκόλιθους του πνεύματος, που έχουν μαζευτεί εκεί στο κανάλι του, ο Μαλλέλης θα προσπαθεί κάπως να δικαιολογήσει τις επιλογές του και είμαι σίγουρος ότι θα λέει ότι είναι ένας θεματοφύλακας της ποιότητας, ότι αυτό που κάνει το κάνει για να μας ξεγυμνώσει, να μας δείξει πόσο άδειοι είμαστε, να μας ταρακουνήσει δηλαδή. Πάνω κάτω δηλαδή αυτά που πιστεύει ένας αντιστοίχως μεγάλος Έλληνας, ο τεράστιος Νίκος Καρβέλας "Ο ξέρω τόνους μουσική, αλλά με σας τους κάφρους που έχω μπλέξει, αναγκάζομαι να πέσω στο επίπεδό σας, μήπως και επικοινωνήσουμε."
Δεν κάνουμε λοιπόν όλοι για όλα. Άλλος κάνει για τα σοβαρά, άλλος κάνει για τα αστεία, άλλος για τις βλακείες, άλλος κάνει για το δελτίο των 8 κι άλλος για να βγαίνει στο δρόμο. Όλα πρέπει να υπάρχουν. Το κακό ξεκινάει όταν αυτός που είναι αυθεντία στις βλακείες προσπαθεί να αποδείξει, όχι ότι είναι ικανός και για κάτι άλλο, αλλά ότι οι βλακείες είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο.
Και για το κλείσιμο μια σοφία: " Ο Μαλάκας είναι αήττητος"

3 σχόλια:

  1. ALLA EMEIS FTEMAI POU EIMASTE LIGOURIA KAI LAIMARGOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενταξει, δε λέω, εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά πιστεύω ότι είναι λάθος να είμαστε εκτεθειμένοι ανεξέλεγκτα σε ότι βλακεία υπάρχει, με τη λογική του ῾ελεύθερη χώρα είμαστε. κανείς δε σε πιέζει να δεις την Πετρούλα, κανείς δε σε πιέζει να παίξεις τα λεφτά σου στο χρηματιστήριο, κανείς δε σε πιέζει να παίζεις το μισθό σου στο Στοίχημα κλπ῾. κανείς δε σε πιέζει, αλλά άμα σου πιπιλάνε το μυαλό όλη μέρα με κάτι, πρέπει να ᾽σαι πολύ δυνατός για να καταφέρεις ν᾽αντισταθείς. και που να τη βρεις τη δύναμη όταν επίτηδες σε κρατάνε υπανάπτυκτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!