Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Η χώρα χρειάζεται format

Δεν ήθελα να το μάθετε από μένα, αλλά θα σας το πω: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο κι εμείς πέρα ψιχαλάει. Δε λέω, δεν είμαστε όπως είμασταν πέρισυ, ας πούμε. Λίγο ο Δεκέμβρης, λίγο η κρίση, λίγο οι μπαχαλάκηδες της κυβέρνησης και βλέπεις ότι από τους πιτσιρικάδες μέχρι τους μεγαλύτερους υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια όχι μόνο για κόμματα και πολιτικές, αλλά για τον τρόπο που ζούμε γενικότερα. Ο κόσμος αρχίζει να συνειδητοποιεί, θεωρητικά τουλάχιστον, ότι αυτή η απατηλή ευδαιμονία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα βάρος, ένα βάρος που μας εμποδίζει να τρέξουμε, να πετάξουμε, να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας.

Ζούμε ζωές που δεν μας αξίζουν. Πόσοι άνθρωποι, αν τους ρωτήσεις ῾Πώς θα ήθελες να ήταν η ζωή σου῾, θα σου απαντούσαν ῾Ὀπως εἰναι. Δε θα άλλαζα τίποτα῾; Πως τα καταφέρνουμε να μας αρέσει που ζούμε με αλυσίδες; Πως καταφέρνουμε να είμαστε υπόδουλοι σε σαρκοβόρες τράπεζες, σε διεφθαρμένους δικαστικούς, γλοιώδεις πολιτικούς, επίορκους γιατρούς, σε λαμόγια, τοκογλύφους, εφοριακούς. Πώς γίνανε όλοι αυτοί τόσο σημαντικοί, πώς κατάφεραν να υποσκελίσουν τα όνειρά μας, τα πιστεύω μας, τα θέλω μας; Πώς την πατήσαμε έτσι;

Εμείς, που υποτίθεται ότι έχουμε στα χέρια μας όπλα, που σε άλλες εποχές ούτε τα φανταζὀμασταν. Έχουμε το ίντερνετ, όλη την ιστορία και σοφία του κόσμου στην οθόνη μας. Μπορούμε να ενημερωθούμε, να διαβάσουμε, να συγκρίνουμε, να καταγράψουμε, να οργανωθούμε, να διαμαρτυρηθούμε, να επιτεθούμε κι όμως η κατάστασή μας χειροτερεύει.

Θα μου πεις, και οι άλλοι δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Κι αυτοί έχουν τρομερά όπλα καταπίεσης, χειραγώγησης και υποδούλωσης των λαών, αλλά επιμένω: ποτέ άλλοτε τόσος πολύς κόσμος δεν είχε τόσο εύκολη πρόσβαση στη μόρφωση και στην επικοινωνία. Άρα, κάτι δεν κάνουμε καλά. Ακόμα και μεις οι και καλά συνειδητοποιημένοι, που ¨αγωνιζόμαστε¨μέσα από τα μπλογκ, τι κάνουμε; Τίποτα. Στην εικονική μας πραγματικότητα είμαστε όλα αυτά που θα θέλαμε να είμασταν αν δεν είμασταν υπόδουλοι. Γι᾽αυτό χρειάζεται να οργανωθούμε και να κάνουμε πράξεις, να κερδίζουμε μικρούς μικρούς πολέμους.

Έβλεπα σήμερα ότι θέλουν να μειώσουν τις σπατάλες του ΙΚΑ και ένα από τα αποτελέσματα είναι η μείωση του επιδόματος τοκετού! Άκου τι σκεφτήκανε τα άτομα. Να μαζευτούμε λοιπόν αύριο 10.000 άτομα και να πάμε με τις σκηνές μας έξω από τη Βουλή και να μην το κουνήσουμε από κει αν δε ψηφιστεί νόμος που να διπλασιάζει το επίδομα. τέρμα.

Έτσι μόνο θα αλλάξει η καθημερινότητά μας. Αν περιμένουμε να έρθει ο εκλεκτός που θα αλλάξει τα πάντα με ένα άγγιγμα, θα περιμένουμε για πάντα. Για σκέψου, αν αύριο σου λέγανε ¨η χώρα είναι δικιά σου, διόρθωσέ την¨, τι θα έκανες; από που θα ξεκίναγες; βάλε με το μυαλό σου οποιαδήποτε αφετηρία και θα δεις ότι το σχέδιό σου θα μπάσει νερά μετά από λίγο. Γιατί; Γιατί τα πάντα είναι σκατά σ᾽αυτή τη χώρα. Δεν έχεις κάπου να πιαστείς για να ξεκινήσεις. Δεν έχεις παιδεία, οικονομία, τέχνες, αθλητισμό, υγεία, δημόσιο, τουρισμό, όλα λειτουργούν στρεβλά.

Έχω βαρεθεί πια να ακούω αυτό το ¨α ρε, μια χούντα μας χρειάζεται για να στρώσουμε¨. Όχι φίλε κρυφοφασίστα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα format. Να τα σβήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε απ᾽την αρχή. Όχι ημίμετρα, undo και system restore.

Format όλα απ᾽την αρχή.

17 σχόλια:

  1. αγαπητε φιλε συμφωνω με αυτα που γραφεις αλλα μην παριμενεις να αλλαξει κατι τα προβατα δεν αλλαζουν ποτε εχουν μαθει να τους πηδανε εγω δεν ελπιζω σε τιποτε 52 ετων ειμαι συνεχεια παμε χειροτερα και ακομη δεν εχεις δει τιποτα οποιος ελπιζει για την ελλαδα ειναι τυφλος και ηλιθιος με εκτιμηση billtaxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. file se katalavenw kai gw mazi sou,meta to format ti?, oi ellines den mporoun na ftiaksoun mia xwra, mono na baloun tis idees einai, mporoume loipon na skeutoume ti 8eloume kai meta, na feroume tous germanous-souidous, norbigous kai kati allous magkes na mas ta ftiaksoun.
    kai opws leei o trgoudopoios xatzigiannis(mono sta oneira) ;)
    8eloume ena che file, ena komantade! pou einai!!!???
    ipomoni file

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αληθεια ειναι οτι για να γινει αυτο που ονειρευομαστε, πρεπει να χειροτερεψουν κι αλλο τα πραγματα. η ανθρωποτητα μοιαζει αδυναμη ν αλλαξει δρομο, ενω βλεπει οτι αυτος που εχει παρει βγαζει σε αδιεξοδο. πρεπει να φτασει στο τερμα, να χτυπησει πανω στον τοιχο και μετα θα σκεφτει ¨μηπως πρεπει ν αλλαξω δρομο;¨ και δεν υπαρχει κι αυτος ο τσε να πεισει τον κοσμο οτι δε χρειαζεται να πεσουμε πανω στον τοιχο, πρεπει ν αλλαξουμε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. file kai i xounta epese otan o kosmos apelpistike, perimene ligo na apelpistoune oloi, na ftasoume sto amin, pou etsi opws kobw tin douleia 8a anteksi ligo kairo akoma. emeis 8a eimaste ekei file mou epanastati taftar, mazi akolou8ws kai gw oti mporw 8a kanw ;)
    ipomoni kai ante na anoiksoume ta matia stous stravous na apelpistoun parapanw kai grigorotera
    alla opws kai oloi
    MONO LOGIA EIMASTE RE... KAI NA GRAFOUME SE KANE BLOG NA ΞESPAME
    TARAMA OPWS LEEI KAI O BLACK.

    TRIFWNAKI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το προβλημα ομως δεν ειναι αυτοι που γραφουν στα μπλογκ και εχουν συνειδητοποιησει οτι παμε κατα διαολου. το προβλημα ειναι ολοι οι υπολοιποι που κλεινουν τα ματια και νομιζουν οτι επειδη εχουν να φανε ή να πιουν το jack τους σημερα δε χρειαζεται να κανουν τιποτα. κι εγω προσωπικα κανω αρκετα πραγματα περισσοτερα απ' το να κραζω σ' ενα μπλογκ ή να περιμενω να κανουν τιποτα οι αλλοι για να κανω κι εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kai ti kaneis gia na tous anoikseis ta matia?
    to 8ema den einai emeis alla oi alloi pou exoun ta matia tous kleista na to katalaboun...
    emeis blepoume ti ginetai kai kati kanoume gia tin parti mas prosexoume ligo den ftiaxnomaste gia na strabonomaste- να ginomaste tifloi blepoume ti ginete giro mas, ta blepoume kai ta sxoliazoume mexri na trela8oume.(opws leei kai o antreu)
    prepei na organo8oume na tous anoiksoume ta matia stous strabous, na kanoume kati me tous katanalwtes. twn jack kai tis coca colas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνω μαζι σου. δε φτανει μονο το ¨θα κανω εγω το σωστο κι αν ολοι κανουν το ιδιο, ο κοσμος θα γινει καλυτερος¨ η αλλαγη θελει δραση. και ας μην κοροιδευομαστε η αλλαγη, η πραγματικη αλλαγη, μπορει να ερθει μονο με βια. και ο συγχρονος ανθρωπος δυσκολα θα ρισκαρει τις ανεσεις του, κυριως γιατι δεν εχει βρεθει καποιος να του δειξει ενα καλυτερο δρομο. να τα κανει ολα ισιωμα, απλως για να τα κανει ολα ισιωμα; δεν υπαρχει οραμα πλεον. και η αλλαγη θα ερθει απο ενα τραγικο λαθος του συστηματος, απο ενα παγκοσμιο Δεκεμβρη, ενα παγκοσμιο Αλέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ti mou anafereis ton aleksi re eimai kai kourasmenos, mono auto to tragiko la8os blepeis
    mia mikri aitia itan pou ksexastike kiolas
    anyway kalinixta kai is aurio me
    allagi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aν και ενα format ειναι πάντα σκληρή και δύσκολη απόφαση, ομολογώ οτι το εχω σκεφτεί κι εγω ετσι γιατι δεν βλέπω λύση με ημίμετρα και λόγια που ουσιαστικά συντηρούν την κατάσταση και δεν βελτιώνουν την ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι φιλε taftarakota αλλα για να κανεις format πρεπει να εχεις και ενα λειτουργικο ετοιμο για εγκατασταση.Αλλιως γυριζουμε στο DOS.To μονο που παιζει τωρα ειναι βελτιωμενες (και καλα) εκδοσεις του ιδιου λειτουργικου που ολο και καποιος ιος θα καταφερει παλι να το διαβρωσει.Το zeitgeist προτεινε μια μορφη λειτουργικου αλλα στη μορφη που θα ειναι τελειωμενο και οχι πως θα το φτιαξουμε.Δεν θα ηταν βλακεια να κανουμε την επανασταση,να τα καταφερουμε τελικα και να μην ξερουμε τι να κανουμε με αποτελεσμα να ξανακανουμε τα ιδια λαθη απο την αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κανε μας τη χαρη ρε tinnitus πρετεντερη. ρε καντε εσεις το format και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. θα σας την κανω εγω κουκλα τη χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. e re mia mera na ginomouna prw8ipourgos!!! aaaaa ti 8a ekana!!!
    mia mera mono!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O Αξίωμα: έλληνας είναι απο τη φυση του παρτακιας και σταρχιδιστης. . Αν λοιπον ερωτηθει «πιστευεις οτι τα πραγματα πανε καλα στη χωρα;» το 90% θα απαντησει οχι (10% ειναι κυβερνητικά στελέχη). «Πιστεύεις οτι κατι πρεπει να αλλαξει;» το 100% θα απαντησει ναι. «Θα έπαιρνες μέρος σε μια επανασταση; (format) to 30% θα απαντούσε ναι και τελικά θα πήγαινε το 5% στους δρόμους... Αυτοί που πανε συνήθως. Ο εληνας ποτε δεν ειναι ευχαριστημενος με αυτο που εχει. αν ειναι εργατης πιστευει οτι πρεπει να ειναι μαστορας, αν ειναι μαστορας επρεπε να ειναι εργολαβος, αν ειναι εργολαβος επρεπε να ειναι μεγαλοεργολαβος και ούτω καθ εξής. Το ότι είναι ενας μαλάκας ανίκανος και δεν αν αξιζει για παραπανω δεν εχει σημασια. Πως περιμενεις να κανει επανασταση ο εληναρας που:

    Παρκάρει όπου βρει και στα αρχίδια του που κλείνει το δρόμο,
    Βρίσκει τρόπο να παρακάμψει την ουρά και να παει πρώτος στο κισσέ.
    Βάζει «μέσο» ακόμα και για να παει στο γιατρό
    Έχει να διαβάσει βιβλίο από τότε που πήγαινε γυμνάσιο
    Ψηφίζει το βουλευτή «βισμα» και δεν πειράζει που είναι ο μαρκογιαννακης
    Είναι τοσο μαλάκας που οχι μονο δεν ανακυκλωνει αλλα πεταει τα σκουπιδια του στο καδο ανακυκλωσης γιατι ειναι πιο κοντα.
    Και 1002 αλλα που θα μπορούσα να αναφέρω

    Αν θελεις να αλλαξει κατι πραγματικα στη χωρα που ζεις.....αλλαξε χωρα. η κανε το μαλακα και κανε υπομονη γιατι κρισιμη μαζα ειναι πολυ δυκολο και θελει πολλα χρονια για να δημιουργηθεί στο ελλαδισταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.youtube.com/watch?v=OodEcv3F2dY
    se ti xwra zoume kai mea 8elete kai format

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν η κρισιμη μαζα επρεπε να δημιουργηθει απο αγωνιστες του καναπε θα ηταν ετοιμη απο καιρο. ολοι μεσα θα μασταν. στην πραξη κολλαει το σιδερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!