Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Τελικά αυτοί οι φασίστες είναι πολύ αστείοι.

Είχα ανέβει κάποιες μέρες στην Αθήνα και είπα να πάω στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, που ήταν αντίδραση στη συγκέντρωση που είχαν το Σάββατο το απόγευμα στην Ομόνοια οι χρυσαυγίτες, ένα τρομερό πλήθος 150 ατόμων που είχε γεμίσει ασφυκτικά το ένα παρτέρι της πλατείας. Το όλο σκηνικό ήταν πάρα πολύ αστείο:

Κατ΄αρχήν, είχαν ένα μεγάλο κεντρικό πανό με το εύγλωτο σύνθημα "Ξένοι = Έγκλημα". Το ζήλεψα. Με δύο μόνο λέξεις κι ένα σύμβολο κατάφεραν να συνοψίσουν όλη τους την ιδεολογία. Όχι παπαριές κι επίδειξη γνώσεων και δύσκολες λέξεις να μπερδέψεις τον κόσμο σου. Βρίσκει το στόκο κατευθείαν.

Το άλλο αστείο ήταν η μουσική. Που να φωνάζουν τώρα λίγοι ξενέρωτοι φασίστες, φέρανε τα γραμμόφωνα και τους δίσκους του '40 και παίζανε στη διαπασών το "Περνάει ο στρατός της Ελλάδας φρουρός" και άλλα τέτοια. Πετυχημένο κι αυτό. Τ' ακούς, θυμάσαι την πέμπτη δημοτικού που είπες το ποίημα την 28η Οκτωβρίου, όσο να 'ναι συγκινείσαι.

Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν μερικοί απ' αυτούς που φορούσαν τα κράνη τους και μιλάγανε με άλλους που δε φορούσαν. Εκείνη η μέρα ήταν η πρώτη που έκανε 30 βαθμούς στην Αθήνα κι ο ήλιος έσκαγε ακριβώς πάνω στην πλατεία, με αποτέλεσμα, τη δεύτερη φορά που πέρασα, να τα' χουνε βγάλει όλοι τα κράνη και πήγε τσάμπα η μούρη που ήθελαν να πουλήσουν.

Το κακό με τους φασίστες είναι οτι οι μόνοι που τους παίρνουν στα σοβαρά είναι οι ίδιοι κι όταν διαπιστώνουν ότι είναι μόνοι τους, βγαίνουν και κάνουν χοντράδες μήπως και ακουστούν.

Τα ίδια έχουμε και δω στο Ρέθυμνο με την οργανωση εθνικιστων ρεθυμνου, που αυτοαποκαλούνται και γαλάζιοι αετοί. Άκου τι σκέφτονται οι άνθρωποι για τους εαυτούς τους. Να δεις που αυτοί άμα περνάνε μπροστά από καθρέφτη θα τους σηκώνεται. Για να δείτε τι γέλιο προκαλούν δέστε ένα στένσιλ που παίζει στους τοίχους.

10 σχόλια:

  1. GEIA SOU VRE NIKOLA!!!
    EGO LEO NA PSAKSOUME NA VROUME ENA FASISTOKTONO POU THA PROSVALEI MONO AYTOUS TOUS ANEGKEFALOUS KAI NA VGOUME OLOI NA PSEKAZOUME. ENNOEITAI OTI THA EINAI FILIKO PROS TO PERIVALLON. TO PSAXNO KAI THA SE EIDOPOIISO.
    FILIA
    MARIA T

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν δεν παιρνανε τον εαυτο τους στα σοβαρα και δεν πειραζανε τους μεταναστες για να ακουγονται ποτε ποτε, δε θα χρειαζοτανε το φασιστοκτονο, αλλα ωρες ωρες τους πιανει μια μαλακια, οποτε, αμα το βρεις στειλε μου μια μπαλεττα.
    να 'σαι καλα ρε μαρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταρχην εισται το ηλιθιοι που δεν καταλαβαινεται καποια πραγματα,αλλο οερ αλλο γαλαζιο αετοι ξεφτιλιζομασται κιολας μην λετε οτι θελεται θα μας δουλευουν οι φασιστες,και εκτος αφτου το ξερεις οτι στο ρεθυμνο δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα προσπαθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε ανωνυμε, κατ' αρχην γιατι ντρεπεσαι που εισαι φασιστας και προσπαθεις να το κρυψεις;
    και κατι αλλο που μου κανει εντυπωση με τους φασιστες: γιατι ειναι τοσο αγραμματοι και ακομα και το "ειστε" κανουν λαθος? εδω θα μου πεις στο πανω γραφανε το "γεννιέσαι" με ενα νι, το "ειστε" θα γραψουν σωστα?
    απορω ομως πως μπορουν καποιοι να μιλανε για την ελλάδα και να μην ξερουν ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε ταρτατ δεν ειμαι φασιστας αν θες πιστεψετο ειμαι αντιεξουσιαστης,εγω εχω δει παντως στο γαμωρεθυμνο του κολου μου την τρυπα με τους χωριατες.τωρα εσυ δεν ξερω που καθεσαι απο το pc και το παιζεις καποιος και μορφωμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλε ανωνυμε μην καρφωνεσαι. στην αρχη μας λες ηλιθιους που δεν ξεχωριζουμε γαλαζιους αετους και οερ και μετα το παιζεις αντιεξουσιαστης.
    παντως μια που το παιζεις ξανθοπουλος, και στους δρομους εχω βγει, και στους τοιχους εχω γραψει, δεν καθομαι ολη μερα στο pc, αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι κακο να ξερεις ελληνικα...
    κι επισης δεν καταλαβαινω τους φασιστες. αφου ντρεπονται γι' αυτο που ειναι και κρυβονται, γιατι δε γινονται κατι αλλο, για το οποιο θα ειναι υπερηφανοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. galazious aetoys eixa dei tin omada sto facebook kai elegai gia to rethymno oti dernoyn 3enoys kai malakies giafto to eipa,kai ektos aftoy eixe akoysti oso giato deytero oti eimai fasistas oti theleis pisteye egw den eimai apondilo ante bariemai na ksanagrapso edw grafo me poutsogreeklish

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. galizoys aetoys-pekatses eixa dei tin omada toys sto facebook giafto to lew kai to ilithioi to eipa pano sta neura moy,elege oti dernoyn ksenoys kai malakies,kai syngomi pou den ksero kala ellinika vlepeis den poligoustaro to sxoleio,kai akoma pisteye oti eimai fasistas-aspondilo sta arxidia moy emena egw eipa tin apopsi moy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οπως νομιζεις. αλλωστε κι ο καρατζαφερης λεει οτι δεν ειναι φασιστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!