Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Debate για ουρακοτάγκους

Ετοιμαστείτε για άλλη μία προσβολή της όποιας νοημοσύνης μας. Στη χώρα που δεν έχει να υπερηφανεύεται για τίποτα σύγχρονο, στη χώρα που αρέσκεται να αυτοδιαφημίζεται σαν η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, αλλά την έδωσε να τη μεγαλώσουν άλλοι, θα γίνει λέει debate πολιτικών αρχηγών, όπου οι ίδιοι θα θέσουν τους κανόνες. Δηλαδή, ελάτε να σας πω τι θα με ρωτήσετε.

Στη χώρα που έχασε τον καραγκιοζοπαίχτη της, αλλά μείνανε οι καραγκιόζηδες, υποτίθεται ότι πρέπει να στηθούμε μπροστά στην τηλεόραση, για να ακούσουμε από τον πρωθυπουργό του τίποτα, να μας μιλάει με το γνωστό αυτάρεσκο ύφος του και να μας πλασάρει την καταλληλότητά του για πρωθυπουργία. Ποια Ευρώπη και προγράμματα και αρλούμπες; Ο κόσμος δεν ακούει κι αν ακούει δεν καταλαβαίνει. Ο κόσμος βλέπει μόνο. Κι αν σε δει σοβαρό, να χτυπάς πότε πότε το χέρι στο τραπέζι, νομίζει ότι ξέρεις τι κάνεις.

Κι απέναντί τους θα δούμε τα πραγματικά παπαγαλάκια, να ρωτάνε τα συμφωνημένα. Γιατί είναι όλοι τόσο κότες; Δεν μπορεί ένας να ρωτήσει "Γιατί την καταστρέφετε τη χώρα; Γιατί αφήνετε το Χριστοφοράκο και τον Παυλίδη να ξεφτιλίζουν τα πάντα; Γιατί δεν έχετε βελτιώσει τίποτα τόσα χρόνια, παρά μόνο έχετε βουλιάξει την παιδεία, την υγεία, την εργασία, την επιχειρηματικότητα; Για ποιο πράγμα είστε υπερήφανος; Για ποιο πράγμα πιστεύετε ότι θα σας θυμάται ο κόσμος; Σε ποιο αντικείμενο είστε καλός κύριε πρωθυπουργέ; Δε λυπάστε καθόλου με τη δυστυχία που έχετε προκαλέσει; Πως θα αισθανόσασταν αν είσασταν ένας μορφωμένος νέος και τη χώρα σας τη διήυθυναν η Πετραλιά, ο Γιακουμάτος, ο Ζαγορίτης, ο Εφραίμ, η Ζιμενς, η Ντοιτσε Τελεκομ, ο Παυλίδης, ο Ρουσόπουλος, ο Αντώναρος, ο Ζαχόπουλος, ο Κακλαμάνης, ο Αβραμόπουλος; Πως αισθάνεστε που τα τσιράκια σας παίξανε τις συντάξεις του κόσμου στο χρηματιστήριο και τις χάσανε; Θα θέλατε η μανούλα σας να μεγάλωνε τρία παιδιά, να δούλευε και να έπαιρνε 700Ε σύνταξη στα 65;

Τι στο διάολο κάνεις ρε Καραμανλή τόσα χρόνια;

2 σχόλια:

  1. to kako file taftar den einai oi baroufes pou mas aradiazoun tosa hronia, alla pou tous epitrepoume na mas pernane gia vlakes kai stis plates mas na pernoun kala.
    Makari na vrei o kathenas mas ti dynami kai na antidrasei me opoiodhpote tropo; eite me apohi apo tis kalpes, eite psifizontas kati teleiws diaforetiko - kai den ennow ton Vergi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε φτανει μονο αυτο. αφου τους βλεπεις, αλλαζουν συνεχεια τους εκλογικους νομους. αυτοι ειναι ικανοι να παρουν 20% των ψηφων και να παρουν το 51% των εδρων. δηλαδη σου λενε, οσο και να μη μας θες, εμεις εκει, θα σε κυβερναμε μια ζωη.
    μακαρι να τους πακετωσουμε στις εκλογες, αλλα δεν το βλεπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!