Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Πρέπει να πολεμήσουμε για το Ίντερνετ

Το λέγαμε από καιρό. Το επόμενο μεγάλο κόλπο θα είναι η προσπάθεια να ελέγξουν το ίντερνετ. Βέβαια δε φανταζόμουν ότι θα το έβλεπα να υλοποιείται τόσο σύντομα. Η Ε.Ε. ψηφίζει νόμο, όπου οι ISPs, (με τη βοήθεια του κράτους;) θα μπορούν να σου παρέχουν ελεγχόμενο περιεχόμενο, να παρακολουθούν, χωρίς να σε ενημερώνουν, για όλες σου τις ενέργειες κλπ.

Αν υπάρχει ένας σοβαρός λόγος να οργανωθούμε και να πολεμήσουμε, αυτός είναι. Το ίντερνετ είναι το τελευταίο μας οχυρό, πρέπει να το κρατήσουμε ελεύθερο, γιατί αν είναι να δουμε ποτέ ν᾽ανατέλλει μια υποψία αλλαγής, θα είναι από το ίντερνετ. Γιατί αν μας το κλειδώσουν κι αυτό και μας δείχνουν ότι θέλουν, όπως στην τηλεόραση, ζήτω η μαλάκυνση.


Τα παρακάτω αξίζει να τα διαβάσετε και να δράσετε. Τα πήρα από ένα καλο μπλογκ το enemy of the state

Αν η Ευρώπη είχε την κοινωνία πολιτών που ισχυρίζεται ότι έχει αυτά δε θα λέγονταν ούτε για πλάκα. Τώρα το κλείδωμα του internet γίνεται άλλη μια φασιστική απόφαση που θα επιβληθεί σιωπηλώς στο ένα δισεκατομμύριο κοιμισμένων συνειδήσεων... στους πολίτες της ενωμένης Ευρώπης.Το ζήτημα είναι επείγον! Η απαντήση πρέπει να δωθεί τώρα!
Αναδημοσιεύω mail που μου έστειλαν μόλις:

"Απειλείται το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε. Νέοι νόμοι τις Ευρωπαϊκής Ένωσης ("The Telecom Package") που προγραμματίζονται να ψηφιστούν στις 5 Μάη, αν περάσουν θα επιτρέπουν σε προμηθευτές ιντερνετ να αποφασίσουν πόσες σελίδες μπορείς να δεις και αν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα, (όπως Ρ2Ρ δίχτυα, VOIP τηλεφωνικές υπηρεσίες όπως το Skype, και όποιο άλλο πρόγραμμα θεωρούν λιγότερο κερδοφόρο.) Ο νέος νόμος θα επιτρέπει στους προμηθευτές να προσφέρουν στον κόσμο πακέτα σύνδεσης όπως αυτά της τηλεόρασης, με περιορισμένες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχεις πρόσβαση σε όλες τις σελίδες, μόνο αυτές που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο σου. Επίσης, θα μπορούν να φιλτράρουν σελίδες και τα περιεχόμενα τους και να παρακολουθούν τις κινήσεις σου στο διαδίκτυο χωρίς οποιαδήποτε εγγύηση. Περισσότερες πληροφορίες για αυτά υπάρχουν στην σελίδα
http://www.blackouteurope.eu/
Εξελίσσεται μια κίνηση των hacktivistas, αποστολής email ενάντια σ’αυτό, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τα 350,000, αλλά χρειάζεται να φτάσει στο 1 εκατ. ...Αύριο μπορεί να είναι αργά.
http://www.indymedia.org.uk/en/2009/05/429170.html


1 σχόλιο:

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!