Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Προς θεού, όχι συναίνεση.

Τελικά αυτοί οι τύποι είναι τελείως αναίσθητοι. Για τους πολιτικούς μας μιλάω. Γενικότερα, είμαι της άποψης ότι όσο φταίμε εμείς οι Έλληνες για την κατάστασή μας, άλλο τόσο, και περισσότερο, φταίνει και οι Ευρωπαίοι "φίλοι" μας, που μας έδιναν, μας μίζερναν, μας δάνειζαν με σχέδιο, γιατί ήξεραν ότι θα 'ρθει η ώρα, που θα τα πάρουν πίσω, όχι σε μορφή αέρα, όπως είναι το χρέος μας, αλλά σε πραγματική μορφή ΔΕΚΟ, αεροδρομίων, λιμανιών κλπ.
Εμείς λοιπόν, ο λαός, έχουμε αλλάξει, λόγω ανάγξης βέβαια. Έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας, οι προτεραιότητές μας, οι αγωνίες, τα όνειρα, ο τρόπος που βλέπουμε τη ζωή, το χρήμα, την εργασία, όλα.
Γι' αυτούς τους αναίσθητους δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όσο μικροί και γλοιώδεις ήταν πριν 20,15,10 χρόνια, το ίδιο είναι και τώρα. ϊσα ίσα που τώρα κάνουν και μεγαλύτερη εντύπωση. Ακόμα κι εγώ ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα αναλαμβάνανε τις ευθύνες τους και θα λέγανε "ό,τι μαλακία κάναμε, κάναμε, να σοβαρευτούμε λίγο, για να μην καταστραφεί η χώρα"
Αντ' αυτού η πρωθυπουργάρα μας, (που μιλάει χειρότερα ελληνικά κι απ' τον Γκμοχ) έιχε ήδη δεχτεί να κάνει ότι θα του λέγανε οι Ευρωπαίοι. Είμαι σίγουρος ότι περισσότρη ώρα του πήρε ν' αποφασίσει τι μάρκα ποδήλατο θα πάρει, παρά το πως θα βγάλει τη χώρα απ' το χάος. Αντί να προσπαθήσει σοβαρά να κάνει κάτι, αυτός προσπαθούσε σοβαρά να μας πείσει ότι ο δρόμος που έχει πάρει είναι ο σωστός. Ολόκληρος ο λαός του και όλοι οι οικονομολόγοι του κόσμου έβλεπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει το μνημόνιο, αυτός εκεί. Κι όταν έφτασε τελευταίος να αναγκαστεί να δει ότι αυτός κι οι υπουργοί του είναι άχρηστοι, όχι, δεν άλλαξε δρόμο, ούτε παραιτήθηκε.
Δε σκέφτεται δηλαδή ν' αλλάξει το μνημόνιο ή να πάρει ακόμα πιο δραστικές αποφάσεις, σκέφτεται να φωνάξει και τους υπόλοιπους πουλημένους, τη Ντόρα, το Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη, για να μας πείσουν ότι πρέπει ν' ακολουθήσουμε το μνημόνιο.
Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: Πέντε ηλίθιοι δεν κάνουν έναν έξυπνο. Δεν θέλουμε τη συναίνεσή σας, δεν θέλουμε τα συμφέροντά σας και τα μνημόνιά σας. Θέλουμε να φύγετε ή μάλλον να σας διώξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!