Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Μετακομίζω γιατι μπλογκάρω

Θα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει μια κάμψη στο ρυθμό που ανεβαίνουν οι αναρτήσεις τελευταία. Αυτό συμβαίνει, εν μέρη λόγω διακοπών και απαιτητικών κοινωνικών υποχρεώσεων, αλλά και επειδή είμαι στη διαδικασία αλλαγής στέγης αυτού εδώ του ιστολογίου. Με άλλα λόγια θα φύγω από τη Google, στην οποία ανήκει το blogger ή blogspot και θα μετακομίσω στη wordpress, που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο έντιμη και ειλικρινής (μέχρι αποδείξεως του εναντίου.)

Πιο κάτω παραθέτω την ανάρτηση που είχα δημοσιεύσει στο site των ενωμένων bloggers, όπου εξηγούσα τους λόγους και πρότεινα να γίνει μαζική μετακίνηση. Κι επειδή απ᾽ ότι βλέπω, όλοι αυτοί που φωνάζουν ότι πρέπει ν´αγωνιστούμε σαν μια γροθιά απέναντι σ´αυτούς που θέλουν να μας φιμώσουν, τελικά δεν έχουν και τόση πολλή διάθεση ή δε θεωρούν κάτι τέτοιο αναγκαία κίνηση, αποφάσισα να το κάνω μόνος μου, κάτι που θα ενοχλήσει ελάχιστα τη Google.

Ταυτόχρονα θέλω να συγχαρώ όλους όσους το έχουν ήδη κάνει ή σκέφτονται να το κάνουν και κυρίως το φίλο antinemecis για την αποφασιστικότητά του και γιατί απέδειξε ότι δε φτάνουν μόνο τα λόγια.






Λοιπόν, έψαξα λίγο το θέμα και αισθάνομαι λίγο ζωντόβολο, που πήγα με κλειστά μάτια στο Blogger της Google, απλά και μόνο επειδή ήταν πιο εύκολο, καθ' ότι είχα ήδη gmail.
Το ότι η Google China λογόκρινε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, το είχαμε ακούσει, το είχαμε αναφέρει στις σελίδες μας, αλλά δε μας πολυένοιαξε κιόλας, αφού δεν έγινε σε μας. Το ίδιο πράγμα πήγε να γίνει πριν λίγο καιρό με το Wordpress, αλλά ο ιδιοκτήτης του, ο 25χρονος Αμερικανός
Matt Mullenweg, αρνήθηκε να λογοκρίνει και να παραδώσει πληροφορίες στο "κόμμα του λαού" και ως αποτέλεσμα 1.000.000 blogs χάθηκαν ως δια μαγείας. Ο Mullenweg αρνήθηκε να συνεργαστεί με κίνδυνο να αποκλειστεί από τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να ξυπνάει το πρωί και να μη νιώθει περήφανος και ορεξάτος για τη δουλειά του. (διαβάστε εδώ κι εκεί)


Και μεις καθόμαστε και ονειρευόμαστε ότι η Google θα μας προστατέψει από τον Καραμανλή. Και να δεχτώ ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πιέσει σαν την Κίνα. Αν κάνει μια συμφωνία να αγοράσει το καινούριο laptop της Google με το δικό της λειτουργικό, χέστηκε η Google για την ελευθερία του λόγου.


Εγώ πάντως παιδιά λέω να την κάνω σιγά σιγά από το blogger. Θα το ψάξω λίγο και θα μετακομίσω. Θα μ' άρεσε πολύ η ιδέα να γίνει οργανωμένα όλο αυτό. Να στείλουμε δηλαδή ένα μήνυμα κεραυνό στη Google, να το κοινοποιήσουμε παντού σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και την κάνουμε όλοι ταυτόχρονα για Wordpress. Μη σου πω να μαζευτούμε όλοι και να πάρουμε ένα δικό μας server και να είμαστε κύριοι του εαυτού μας. Σκεφτείτε το σοβαρά.

5 σχόλια:

  1. αυτο που γραφω οτι εγινε στην κινα, γινεται σε μικροτερο βαθμο εδω και σε πολλες αλλες χωρες, φανταζομαι. ξαφνικα, καποια μπλογκ που ξεσκεπαζουν πραγματα και εχουν αναγνωσιμοτητα, ξαφνικα κλεινουν, χωρις λογο και αιτια. αυτο θελω να αποφυγω.

    αλλα φαντασου να φευγανε 200 ελληνες μπλογκερς ταυτοχρονα, να ανεβαζανε και μια αναρτηση εναντια στη google και να δημιουργουνταν ενα ντομινο, με χιλιαδες μπλογκερς σε ολο τον κοσμο να μπουκοταρουν τη σουπερ εταιρια. αυτο ονειρευομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε σε περιμένουμε στη γειτονιά...
    Και θα βολευτείς στο καινούργιο στέκι! Εγώ ήδη βολεύτηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eίδες... η google μποϋκοτάρει τη wordpress και δεν επιτρέπει το nickname μου!!!
    Όταν έρθεις στη γειτονιά θα το βλέπεις κανονικά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή έχω κάποια εμπειρία και πρόσφαρα μετέφερα και το δικό μου blog και στην wordpress,πρέπει να πω οτι τα πράγματα εκεί είναι πιο ..νοικοκυρεμένα,ίσως δεν είναι τόσο ευέλικτο το wordpress σε σχέση με της google για κάποιον που δεν ξέρει και πολλά από html και διάφορα τέτοια,όπως εγώ,αλλά αυτό αφορά την εμφάνιση περισσότερο.Πιο σταθερό,δεν κολλάει,και έχει και τα δικά του στατιστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!