Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Σύνταγμα τέλος

Δεν υπάρχει. Καμία βασική του αρχή δε γίνεται σεβαστή αυτή τη στιγμή. Ο λαός δεν αποφασίζει για τίποτα. Κανείς δεν τον ρωταέι. Ο λαός υπάρχει μόνο για να πληρώνει τα χρέη που δημιούργησαν άλλοι και για να χρησιμοποιείται σαν μέσο εκβιασμού, ότι δήθεν θα αποφασίσει για το μέλλον του με δημοψήφισμα. Υπάρχει μόνο για να του κόβουν τα πάντα, να του φορτώνουν χαράτσια και εισφορές κι αν αγανακτήσει, είναι τεμπέλης και απροσάρμοστος.
Ο Έλληνας πρέπει να κάθεται όλη μέρα στην τηλεόραση και ν' ακούει τον Πρετεντέρη και τον Παπαδημητρίου να τον βρίζουν, μετά ν' ακούει τη Μέρκελ και το Σαρκοζί να του λένε τι θα κάνει και να σηκώνεται μόνο για να πάει να πληρώσει.
"Ε, και τι να κάνουμε, να φύγουμε απ' το ευρώ;" ακούγονται οι δήθεν. "Μα το ευρώ είναι μονόδρομος." Τίποτα δεν είναι μονόδρομος. Όλα είναι επιλογές κι όλα έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Εννοείται ότι μπορούμε να επιβιώσουμε και έξω απ' το ευρώ. Με την προυπόθεση ότι θα διώξουμε από πάνω μας όλους αυτούς τους επαγγελματίες της διαφθοράς, τους εθνικοσοσιαλιστές, τους μπουμπουκοφασίστες. Με αυτούς ούτε μέσα στο ευρώ θα επιβιώσουμε, ούτε απ' έξω.
Διαβάστε πιο κάτω τι γίνεται στην Ισλανδία και θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Αν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται. Κι εμείς οι Έλληνες δυστυχώς δεν έχουμε θέληση. Ακόμα κι όταν αγανακτούμε και διαμαρτυρόμαστε, μέσα μας δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε πραγματικά ν' αλλάξουμε κάτι. Γιατί αν το πιστεύαμε, θα το κάναμε.
Αν, παρ' όλα αυτά, αποφασίσουμε ότι θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ, τότε ν' αλλάξουμε το Σύνταγμα τουλάχιστον. Να λέει δηλαδή ότι σκοπός του Συντάγματος είναι να προστατεύει τις αγορές, κυρίαρχο πολίτευμα είναι ο σαρκοφάγος καπιταλισμός κι ότι ο λαός έχει μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα. Αφού σαν πράτη αξία έχουμε το χρήμα, ας το γράψουμε και στο Σύνταγμά μας. Τι βλακείες για τη δημοκρατία, την ελευθερία, το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία και άλλες αριστερές φλωριές;
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το ελληνικό Σύνταγμα και πηγαίντε στη σελίδα 19 για να διαβάσετε τα πρώτα δύο άρθρα και να κλάψετε με την ψυχή σας. Άκου "Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαική κυριαρχία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!