Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Γιατί όχι εξοστρακισμός;

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν ήταν δυνατόν τόσος πολύς κόσμος να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε πραγματική δημοκρατία. Θα μπορούσαμε να ψηφίζουμε για εκλογές, θα μπορούσαμε να κάνουμε δημοψηφίσματα για πάρα πολλά θέματα και γιατί όχι, να επαναφέρουμε τον εξοστρακισμό. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν όστρακα, εμείς θα χρησιμοποιήσουμε tweets. Στα τσακίδια το ΔΝΤ κι ο Παπανδρέου, μακριά από μας ο Καραμανλής, η Μπακογιάννη, ο Παπαντωνίου, ο Ρουσσόπουλος. Έξω απ᾽τη χὠρα μας ο Μαντέλης κι ο Βουλγαράκης. Γιατί όχι; Μόνο στο Big Brother θα ψηφίζουμε ηλεκτρονικά;
Γιατί δεν μας αφήνουν να ψηφίζουμε για ότι μας αφορά; Δύο χώρες μόνο σε όλη την Ευρώπη έκαναν δημοψήφισμα για την ένταξη στην Ε.Ε. (Δανία, Σουηδία) και οι δύο ψήφισαν όχι.
Τις τύχες μας και τη ζωή μας ελέγχουν απ᾽τη μία άχρηστοι άνθρωποι που έχουμε ψηφίσει οι μισοί από μας, αλλά πιο πάνω απ᾽αυτούς βρίσκονται άνθρωποι που δεν τους ψήφισε κανείς, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κλπ. Κάποιοι που τους όρισαν (αν είναι δυνατόν) κάποιοι άλλοι και που σαν αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκούν από τις Βρυξέλλες, το χάος και η ανασφάλεια έχουν επικρατήσει παντού στην Ευρώπη. Και πως σκοπεύουν να λύσουν το πρόβλημα; Με μια απ᾽τα ίδια.
Δυο χρόνια τώρα όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι του κόσμου συμφωνούν στο ότι το μνημόνιο δε βγαίνει. Είναι λάθος απ᾽την πρώτη του πρόταση μέχρι την τελευταία. Δεν ασκείς τέτοια πολιτική αν θέλεις να σώσεις μια οικονομία, αλλά αν θάλεις να τη στραγγαλίσεις, να την καταστρέψεις, να της αφαιρέσεις κάθε δυναμική και να την χαρίσεις απλόχερα σε κάθε λογής siemens, deutsche telekom, hochtief κοκ.
Και τώρα πάλι αφού όλοι οι άχρηστοι του Πασοκ δεν τα καταφέρνουν, θέλουν να φτιάξουν τη Dream Team των άχρηστων πολιτικών με Σαμαρά, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρη, Παπαρήγα, Τσίπρα και Παπανδρέου, να ενώσουν όλους τους επικίνδυνους κολλημένους κάτω από τον υπέρτατο σκοπό: να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.
Γι᾽αυτό ας πολεμήσουμε για λίγη πραγματική δημοκρατία και αποκλείεται να μην καλυτερέψουν τα πράματα. Ας διεκδικήσουμε τον εξοστρακισμό

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν κρατιέμαι! θελω να σχολιάσω τώρα!